Stenhård toppstrid för Engvall i Belgien

Exil, fotboll/innebandy • Publicerad 11 februari 2019
Gustav Engvall och Mechelen har chans på direktuppflyttning när tre omgångar återstår av den andra säsongshalvan i belgiska andraligan.

Gustav Engvalls KV Mechelen tog en ny trepoängare i helgen, men det var inte helt utan besvär efter att gästande OH Leuven tagit ledningen i första halvleken. Kvitteringsmålet kom dock innan halvtid. Med drygt fem minuter kvar sattes också det viktiga 2-1-målet. Engvall blev mållös och byttes ut i slutminuterna.

Laget fortsätter att gå en stenhård kamp med Beerschot Wilrijk i toppen av tabellen. Med tre omgångar kvar är Mechelen tvåa på samma poäng, med ett plusmål sämre i målskillnaden. En förstaplats för Mechelen innebär direktavancemang till högstaligan, utan kval. Annars väntar playoff-möte mot just Beerschot Wilrijk.

*****

I israeliska ligan blev det en överraskande förlust för Hapoel Haifa hemma mot bottenlaget Ashdod. Gästerna gjorde matchens enda mål efter drygt en timmes spel. Rasmus Sjöstedt fanns inte med i hemmalagets matchtrupp.

*****

I damernas SSL-innebandy tog Endre sin åttonde raka seger efter 6-3 hemma mot Warberg. Ellen Bäckstedt gjorde viktiga 3-2 i tredje perioden, men gästerna kvitterade med 1.39 på matchklockan.

Hemmalaget hittade sedan ett sent avgörande med tre mål under matchens två sista minuter. Bäckstedt noterades för två av assisterna.