Annons

Stekhett derby: ”Inte bara poäng på spel”

Första två mötena har varit publikfester med propagandalir.
Nu brakar Kalmarsund ihop med Växjö i ett läge där det bara skiljer två pinnar mellan lagen och FBC visat storform.
Innebandy, SSL • Publicerad 26 januari 2019
Niklas Nordén tränare Växjö Vipers.
Niklas Nordén tränare Växjö Vipers.Foto: Lena Gunnarsson

– Jag tror det blir sjukt rolig innebandy. Det har vi sett i de andra matcherna. Jag förväntar mig ett fullsatt Kalmar sporthall, det har varit bra med känslor i de matcherna tidigare och jag tror det blir ännu mer nu så som tabelläget ser ut, säger Niklas Nordén, tränare Växjö Vipers.

Vem är favorit?

Annons

– Vi ligger före i tabellen och de är nykomling så jag tycker vi ska vara favorit. Men jag tror att det där spelar mindre roll i en sådan här match, Kalmarsund kan spinna på att de är på väg mot slutspel och kan slå underifrån.

Lagen har möts två gånger tidigare. Vipers har vunnit båda, med 9–5 och 7–2. FBC:s största förluster för säsongen bortsett från formsvackan när det blev stryk med 3–10 och 3–14 mot Sirius och Falun.

– Men det har ändå varit väldigt jämna matcher, sedan har vi lyckats avgöra genom något bättre koncentration mot slutet.

Coach Kallenberg har tidigare under säsongen utnämnt Växjö till det ”särklass tuffaste motståndet i serien”.

– Vi har lyckats ta sex poäng av sex möjliga än så länge men vi vet att det brukar vara tufft att ta nio av nio mot ett lag, konstaterar Nordén.

Framgångsreceptet senast för Vipers var att stänga ner förstafemman med Kim Nilsson och company.

– Han är en av landets bästa spelare men vi såg i senaste att FBC har mer än bara en femma, vi har stor respekt för hela laget.

Vad säger du om Kalmarsunds framfart som nykomling?

– Jag tycker det är kul att FBC gått så bra, det behövs lag som Kalmarsund i serien.

Annons

– Absolut! Det har jag förstått på spelarna som varit här länge att det finns en rivalitet från när lagen mötts tidigare. Det är mycket på spel, inte bara poäng. Och det är extra skönt att vinna efter en bra fight med mycket kamp.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons