Annons

Stark offensiv låg till grund för FBC:s seger

En stark offensiv låg till grund när FBC U vann mot tabelljumbon Månsarp IBK i en avslagen match i Färjehallen.
– Det är en dag på jobbet skulle man kunna säga, säger Morgan Nyberg, tränare i FBC.
Innebandy, div. 2 • Publicerad 12 mars 2018
Albin Jakobsson.
Albin Jakobsson.

Tabellettan FBC kom till matchen mot Månsarp IBK som klara favoriter. Utan att övertyga kunde man enkelt vinna med med 10-6. Men FBC-tränaren Morgan Nyberg var inte helt nöjd med insatsen.

– Vi är totalt överlägsna och just därför är det irriterade att vi släpper in sex mål och just sättet vi släpper in dem på. Vi vet att vi är duktiga framåt och det har vi varit hela säsongen men samtidigt måste vi ju även kunna agera bättre bakåt. Så det va väl försvarsspelet som va det negativa med matchen.

Annons

– Men det är fantastiskt att vi kan vinna med 10-6 utan att göra en toppinsats och det måste vi vara nöjda med, säger han.

Inför matchen var topp två-placeringen redan säkrad för FBC och Morgan Nyberg erkänner att det var svårt att tagga till ordentligt.

– Man vill få bort stämpeln att det inte gäller något och vi försöker pumpa upp matchen som att den är viktig men det blir en avslagen match ändå. Det är en dag på jobbet skulle man kunna säga och vi tar våra tre poäng men mycket mer är det inte.

I och med 10-6-segern leder FBC tabellen inför sista omgångens match mot tabelltrean Vetlanda IBF och har första platsen i egna händer.

– Jag hoppas att vi kan tända till till nästa match. Vetlanda borta är tufft men det räcker nog med en pinne för att ta hem seriesegern. Det är det vi satsar på och nu har vi det i egna händer, det är det som är det viktigaste.

Cornelia WikströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons