Stabil vinst för B/H mot Tvärskog: ”De skapade ingenting”

Efter en stabil insats kunde Böda/Högby inkassera en 3–1-vinst borta mot Tvärskog. Det innebär att ölänningarna nu har spelat åtta raka matcher utan förlust i division 5.
– Vi är grymt stabila bakåt, säger B/H-tränaren Marcus Stark.
FOTBOLL, DIV. 5 • Publicerad 21 juni 2018
Christian Berg gjorde två mål mot Tvärskog.
Christian Berg gjorde två mål mot Tvärskog.

Tvärskog låg tre poäng bakom Böda/Högby inför matchen på Tvärskogs IP. Men bortalaget hade inga planer på att låta motståndarna få poängmässig kontakt i tabellen. Christian Berg gjorde både 1–0 och 2–0, innan Tvärskog turligt kunde göra 1–2 efter en hörna.

– Jag tycker att vi är totalt överlägsna i första halvlek och det borde ha stått 4–1 snarare än 2–1 i paus, säger B/H-tränaren Marcus Stark.

Den andra halvleken inleddes med ställningskrig, men när Martin Andersson gjorde 3–1 kunde B/H slappna av och spela av matchen.

Stark var framför allt nöjd med hur man lyckades byta kant på spelet under matchen.

– Framför allt var vårt diagonalspel riktigt bra när vi bytte kant, vilket gjorde att de tröttnade.

Han framhåller även försvarsspelet.

– De skapade ingenting. Vi är grymt stabila bakåt – och då saknade vi ändå spelare som Johan Hammarsten och Jonas Nilsson i den här matchen.

Var det någon du vill lyfta fram efter matchen?

– Raulf Haidari som högerback och Petter Björe som vänsterback var riktigt riktigt bra. Framför allt defensivt, men även offensivt.

– Även Pelle Nilsson, som normalt spelar anfallare, spelade mittback och var lugn och hade bra teknik.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.