Sport

SSG-svacka bäddade för förlust

Innebandy, division 2 herr Artikeln publicerades
Forwarden och sommarens nyförvärv Felix Jotarv stod för två mål och var pigg framåt.
Foto: Magnus Jansson
Forwarden och sommarens nyförvärv Felix Jotarv stod för två mål och var pigg framåt.

En stark och imponerade förstaperiod. Sedan tappade SSG greppet om en målrik tillställning i Vimmerby.

– Jag tycker vi är bättre än dem, säger SSG-tränaren Jimmie Nilsson.

Vimmerby IBK - SSG IF 11-7 (0-3, 2-0, 9-4)

Målen: 0-1 Andreas Johansson, 0-2 Anton Fransson, 0-3 självmål, 4-4 Felix Jotarv, 7-5 Felix Jotarv, 8-6 Patrik Idensjö, 11-7 Patrik Idensjö

Det var svängigt och stormigt på de sju haven när SSG gästade Astrid Lindgren-land. Slutresultat 11-7 var dock svårt att förutspå efter de första 20 minuterna.

Då hade SSG gått upp i en rättvis 3-0-ledning.

– Vi äger första perioden och spelar jättebra innebandy. I andra får de en billig straff och kommer ikapp till 3-2, sen vet jag inte riktigt... Vi har vår klassiska dipp där vi går ner oss. Vi nämner att vi inte ska få den, men ändå så blir det att vi går ner i tempo, säger SSG-tränaren Jimmie Nilsson.

Gästerna nollades i mellanperioden. I den sista akten öppnades sedan dammluckorna fullständigt med hela 13 gjorda mål. Tyvärr för SSG:s del så var det Vimmerby som svarade för flest, ett par i tom kasse under avslutningen när bortalaget försökte få kontakt.

VIBK-forwarden Jonatan Green noterades för sex mål och två assist.

– Han har dubbellicens och tillhör Craftstaden också. Jag får ta på mig lite att vi inte ”punktade” bort honom. I så fall hade de inte haft någonting. Det är lätt att vara efterklok. Jag tycker vi är bättre än dem.

Pontus Björk var inte med upp till Vimmerby. Därmed fick unga Ludvig Andersson tävlingsdebutera i SSG-målet.

– Han gjorde sin debut jäkligt bra. I övrigt trummar Felix Jotarv på bra och ligger bakom en del mål framåt, säger Jimmie Nilsson.