SSG lyckades avgöra premiären

De har utnämnt sig själv till seriefavorit. Men redan i första matchen var SSG på vippen att tappa poäng mot Craftstadens b-lag.
– Såhär nervösa kan vi inte vara hela året, säger tränare Johannes Henricsson.
Innebandy, div. 2 dam • Publicerad 22 oktober 2018
Matilda Nilsson gjorde en stark insats.
Matilda Nilsson gjorde en stark insats.

SSG vann skottstatistiken med 29–13.

– Det speglar matchen rätt väl, det var så mycket bollinnehav vi hade. Men vi har svårt att få in bollen, tar stressade avslut. Sedan har vi fyra–fem i virket dessutom.

Istället gjorde Craftstaden 1–0.

– Tjejerna har gått och stampat i marken länge nu för att få börja spela matcher, det blev nog för mycket på en gång nu. Såhär nervösa kan vi inte vara hela året.

I andra vände SSG till 2–1-ledning. Craftstaden svarade fram till 2–2 med knappa tio minuter kvar men strax därefter tryckte Emma Sannestam in matchavgörande 3–2.

– Vi bjuder ju publiken på en härlig drabbning. Det kändes egentligen aldrig oroligt, vi hade så mycket lägen. Och tjejerna håller en positiv stämning hela matchen, alla tror på det vi gör.

Henricsson har tidigare utnämnt laget till seriefavorit.

– Hade vi torskat direkt hade det varit tungt, då hade jag fått krypa till korset. Men jag måste säga att Craftstaden är kraftfulla och svåra att möta.

Beröm från matchen landar på Matilda Nilsson.

– Hon sa innan att hon var så taggad att hon nästan exploderade. Helt ärligt var hon inte tvåa på en enda boll, hon vinner extremt mycket dueller och utnyttjar sin snabbhet.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.