Annons

SSG kvalar till division 2: "Vi är redo att ta klivet upp”

Innebandy, kval till division 2 • Publicerad 15 mars 2018
Mathias Elmqvist kliver in med storform i SSG:s kval till division 2.
Mathias Elmqvist kliver in med storform i SSG:s kval till division 2.

SSG kliver in i kvalet mot Moheda hemma på fredag med retur på söndag borta. Säsongens överlägset målgladaste gäng har också haft en av säsongens bästa målvakter.

– Tro det eller ej har jag blivit smidigare i år. Eller så är det bara att jag läser spelet bättre, skrattar Mathias Elmqvist.

Annons

SSG har sedan länge laddat för kval.

– Det är ju de här avgörande matcherna vi spelat för. Det har känts jäkligt bra länge och vi ska fortsätta tugga på.

214 mål framåt är ett facit inget annat lag varken på Öland eller fastlandet varit i närheten av i de regionala serierna. Men klassiskt målglada SSG har i år dessutom en av regionens hetaste målvakter.

– I vissa matcher och perioder har jag inte haft skitmycket att göra. Mer varit en hejaklacksledare där bak. Men det gäller att hela tiden vara på hugget när dipparna väl kommer.

Och det har han sannerligen varit. SSG var nämligen även ett av de tätaste lagen i serien och coach Jimmie Nilsson har öst beröm över sin keeper.

– Jag är nöjd, tycker att jag tagit ett bra kliv i år. Tro det eller ej har jag blivit smidigare i år. Eller så är det bara att jag läser spelet bättre, haha.

Han kom till SSG ifjol, efter att ha tagit ett brejk från innebandyn. Tidigare spelade han i Färjestadens IBF och det är blott fjärde säsongen som målis.

– Jag var väl lite ringrostig ifjol och den här säsongen har varit mycket roligare, nu längtar jag efter varje match och då är jag förstås mer på hugget.

Hur redo känner du dig att ta klivet upp i divsion 2?

– Både jag och hela laget känns redo att ta klivet upp. Det skulle vara fruktansvärt kul med en högre nivå.

Annons

Något ni måste finslipa i sådant fall?

– Vi kan bli lite väl målglada ibland och bjuda på två mot ett– eller tre mot två-lägen.

Killarna litar stenhårt på att du löser det där bak?

– Jaja, haha, det är väl skönt man byggt upp det förtroendet men där behövs lite mer fokus.

Vad vet du om Moheda?

– Inte mycket. Det verkar vara en lagmaskin med stora, fysiska spelare. Vi kan bara gå ut och spela vårt spel och det blir förstås viktigt att vinna första matchen, konstaterar Mathias.

– Hoppas det blir go stämning i Torslunda och att folk hänger med i den inhyrda bussen till bortamatchen på söndag.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons