Annons

Spelande FGoIF vann mot fysiskt Västervik

Färjestaden studsade tillbaka efter förra veckans nederlag och besegrade Västervik med 2–1 på bortaplan. Och vinsten var rättvis enligt tränare Måns Fredriksson.
– Vi spelar bollen mer och är bättre än dem tycker jag.
FOTBOLL, DIV. 4 • Publicerad 19 maj 2018 • Uppdaterad 21 maj 2018
Joakim Signell var bra i försvaret mot ett fysiskt Västervik.

Det var två spelidéer som möttes på Bökensved i Västervik enligt Färjestadens tränare Måns Fredriksson.

– De var mer fysiska och spelade mycket långt, medan vi spelar mer efter marken.

Annons

Matchen var överlag jämn och första målet kom efter en knapp halvtimme när hemmalaget tog ledningen. Men strax innan pausvilan kvitterade Färjestaden genom Worakan Banyaem, vilket var hans fjärde mål för säsongen.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil, med ett mer spelande FGoIF mot ett mer rakt spelande Västervik. Åtta minuter in i halvleken kunde Robin Sjöö sätta ledningsmålet för gästerna. Så dags såg det ganska tryggt ut.

– Vi för spelet. Vi är mer rörliga och spelar snabbare tycker jag.

Men då börjar Färjestaden sjunka ner lite i banan samtidigt som Västervik tar över allt mer och lyfter ännu mer bollar mot gästernas straffområde i sin jakt på kvittering.

– Vi börjar bevaka lite där och det är väl kanske det enda negativa man kan ta med sig efter matchen, säger Fredriksson.

Men Färjestaden kunde stå emot och Fredriksson vill framför allt lyfta fram Joakim Signell i försvaret efter matchen.

– Ja, han gjorde en riktigt bra match och var viktig i sitt huvudspel när de började lyfta långt.

Även Robin Sjöö får ett extra plus av tränaren.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.