1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Snubblande nära VM–medalj

Hon var etta långt in i tävlingen. Hon slutade på samma poäng som trean. Algutsrumskytten Louise Rosell imponerade stort i sin första VM–start, i 50 meter ligg.
– Jag blev lite tjurig först när jag såg resultatet men det gick ju faktiskt ofantligt bra.
Louise Rosell: ”Jag såg ju inte de andras resultat men visste att jag skjutit sjukt bra och att det kunde bli medalj. och när jag tänkte på det blev jag väldigt nervös.”

Världsrekordhållaren och flera andra sköt bort sig. Rosell däremot visade pricksäkra nerver när junior–VM avgjordes i Korea.

– Jag började fantastiskt. Jag har mött många av de här innan och vet hur duktiga de är, så jag gick ju in i tävlingen med att jag inte hade något att förlora och kunde fokusera på att skjuta så bra som möjligt, säger Louise Rosell.

– Jag var mer nervös för att vapnet inte skulle komma fram med flyget än jag var till en början i tävlingen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Det är ändå din första VM–start, hur gör du för att koppla bort nerverna?

– Jag har en låtlista med Avicii och en del popmusik som jag brukar lyssna på innan och när det sedan drar igång så nynnar jag på någon av låtarna

En taktik som alltså funkade utmärkt. Fram till skott 45 av 60 totalt.

– Jag såg ju inte de andras resultat men visste att jag skjutit sjukt bra och att det kunde bli medalj. och när jag tänkte på det blev jag väldigt nervös.

Hon låg etta vid den tidpunkten. Men med tre sämre skott sjönk Rosell i den jämna VM–finalen.

– Vi snackade i efterhand om att jag kunde tagit en paus och gått bak för att prata med de som var med mig men då hade jag sett resultattavlan och kanske hade det gått ännu sämre, berättar Louise.

– I det läget är det mer att tänka på att ta det lugnt, andas ordentligt och föreställa sig att jag ligger på hemmabanan.

Det lyckades. Sista tio skotten kom hon in i momentum igen.

– Väldigt skönt att avsluta snyggt.

Slutspurten gav samma poäng som Aleksandra Szutko, 619,3, men polskan knep bronset på grund av bättre skott på slutet. Det var bara tre poäng upp till kinesiska Qiaoying Zhang som tog guldet.

– Surt att hamna på samma poäng och ändå missa medalj. Jag blev lite tjurig först när jag såg det, men efter ett tag gick det väl in att jag gjort det ofantligt bra.