Ölänningen tog SM-silver

Helgens uppgörelse i singel-SM i Bowls avgjordes på söndagseftermiddagen i Borgholm Bowls Arena. De omkring sextio tävlingsdeltagarna var i blandade åldrar och från olika håll i landet. började sina spel på lördagen och de bästa gick vidare till söndagens slutspel.
Bowls, SM • Publicerad 7 oktober 2019
När singel-SM i bowls avgjordes i helgen var det dessa herrar som till slut hamnade på pallplatser: Johan Andersson, Borgholm, tog hem silvret, Lars Hansen, Strömstad, blev svensk mästare och Tommy Dahlgren, Grebbestad, tog brons.
När singel-SM i bowls avgjordes i helgen var det dessa herrar som till slut hamnade på pallplatser: Johan Andersson, Borgholm, tog hem silvret, Lars Hansen, Strömstad, blev svensk mästare och Tommy Dahlgren, Grebbestad, tog brons.Foto: Borgholm Bowls

Bland de förhandstippade fanns Grebbestads-spelarna Jörgen Karlsson och Tommy Dahlgren men Sverige-ettan Jörgen Karlsson åkte ut tidigt i en match mot Borgholmsspelaren Ulf Nilsson. Tommy Dahlgren knep dock bronset med en, enligt uppgift, liten marginal när han mötte Borgholms Jim Broberg.

Jim Broberg och Bengt Johansson höll i helgens tävling och agerade, liksom flera andra från Borgholm Bowls, funktionärer mellan sina egna spelomgångar. Jim uttalade sig så här om helgens spel:

– Det har varit bra spel, flutit på och det har varit bra stämning. Och de fyra Böda-pojkarna (Imam Rezai, Emrik Axelsson, Edvin Andersson och Arvid Andersson) har varit med och de har spelat jättebra alla fyra. Inom ett halvår tror jag vi har dem på riktigt hög nivå om de fortsätter.

När finalerna spelats på söndagseftermiddagen stod det klart att SM-guldet i singel 2019 gick till Lars Hansen från Strömstad.

Silvret gick till Johan Andersson, Borgholm Bowlssällskap, och bronset (som tidigare nämnts) till Tommy Dahlgren, Grebbestad.

Det var bra spel och bra stämning under helgens SM-spel.
Det var bra spel och bra stämning under helgens SM-spel.Foto: Carin Svensson
Ingvar Nelson, Borgholm, vann placeringstävlingen ( B-stege ).
Ingvar Nelson, Borgholm, vann placeringstävlingen ( B-stege ).Foto: Carin Svensson
Jim Broberg mäter avstånden.
Jim Broberg mäter avstånden.Foto: Carin Svensson
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.