Annons

Slutminuter fällde FGoIF: ”Gör ont efter tjejernas slit”

Färjestaden var på väg mot femte raka segern när Halmia kvitterade på ett inkast och avgjorde med en hörna direkt i mål på övertid.
– Fy fan, usch. Jag har aldrig sett tjejerna slita så hårt.
Fotboll, div. 1 dam • Publicerad 18 juni 2018

När Färjestadens Ebba Larsson klev in och gjorde 1–0 efter bara några minuter på plan i 65:e minuten såg det ut att bli ännu en segersång för Färjestaden.

– Halmia har ett litet övertag i första halvlek men sedan tar vi över allt mer i andra och skapar jädrigt mycket samtidigt som vi har bra koll defensivt, säger tränare Johan Hellsten.

Annons

– Vi sliter kopiöst, framför allt tjejerna på mitten med Moa (Westerlund), Lisa (Malmström) och Camilla (Näslund) har jag aldrig sett slita så hårt nån gång. Vi har fått ihop det jäkligt bra centralt nu.

IFK–profilen Malmström blir allt bättre i röd–vitt.

– Hon har hittat sin roll nu och tar kliv varje match. Hon är ju en ledare som styr och ställer och visar sin riktiga killerinstinkt nu.

Ledningen stod sig till 87:e minuten. Då kvitterade Halmia efter ett långt inkast.

– Även om vi bara hade fått en poäng hade vi varit missnöjda.

Men, det skulle alltså komma en kalldusch till. Med en övertidsminut på klockan singlade en hörna direkt i mål och Halmia tog hem segern med 2–1.

– Fy fan, usch. Två sådana skitmål dessutom. Det gör så ont efter allt jäkla jobb tjejerna gjorde.

FGoIF därmed ner som femma i den jämna tabellen.

– Halmia är väl ett av lagen som vi ska slåss med om platserna topp tre, de är stabila över lång tid. Vi ska ta revansch och slå dem på hemmaplan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons