Annons

Slarvfel avgjorde mot seriesuverän

Skoghall hade 14 vinster på 16 matcher men FBC var på vippen att knipa poäng.
– Vi förvaltar inte chanserna och ger bort två mål. Det har vi inte råd med, säger Ramus Bernhardsson.
Innebandy, allsvenskan dam • Publicerad 28 januari 2019
Malin Andersson visade klassen.
Malin Andersson visade klassen.

Serietvåan på lördagen och ettan på söndagen, den stentuffa helgen slutade med bara en poäng totalt trots jämna matcher.

– Före matchen pratade vi mycket om att stoppa deras förstakedja och jag tycker vi lyckas hyfsat med det, säger Rasmus Bernhardsson.

Annons

FBC tog ledningen två gånger om men Skoghall hade vänt på steken till sista perioden och gjorde även 4–2.

Vi slår bort för många bollar i egen zon. Ger bort två mål. Det har vi inte råd med när vi möter västra seriens bästa lag, konstaterar Bernhardsson.

– Vi slarvar lite för mycket för att vinna mot ett sådant här bra lag. Vi förvaltar inte chanserna och ger bort två mål. Det har vi inte råd med.

Trots det hade FBC 3–4-läge på slutet innan avgörandet i öppen kasse.

– Det är små marginaler. Vi har ett mål innan som blir bortdömt, kändes som ett gränsfall.

Precis som mot Lockerud gav matchen ändå en positiv känsla när det gällde spelet.

– Det är en enorm besvikelse att förlora men samtidigt vet vi hur vi ska spela. Sätter vi vår gameplan och utnyttjar målchanserna bättre har vi bra chans.

Trots allt har FBC Kalmarsund elva poäng ner till andraplatsen och 16 till kvalstrecket. Med sex matcher kvar men först landslagsuppehåll.

– När det är klart så är det klart. Vi är i ett bra läge, nu går vi in i en tyngre träningsperiod närmsta månaden så att vi är som starkast när det är kval. Vi ska inte förlora på det fysiska.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons