Annons

Skyttekungen inför infekterade mötet: ”RM kommer att darra”

Även om det geografiskt inte finns någon som helst koppling mellan lagen så har det skapats en rivalitet.
RM och Påryd går in i seriefinalen som bittra rivaler och gästernas skyttekung berättar för ÖB-sporten om hur kontroverserna uppstått.
– De hade så mycket ursäkter för alla förluster hela tiden och på den vägen är det, säger Påryds striker Thom Emilsson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll, div. 5 herr • Publicerad 24 augusti 2022
Thom Emilsson, här i duell med Johan Ljungström, är hela division 5:s skyttekung just nu. Han är säker på sin sak. Påryd vinner serien.
Thom Emilsson, här i duell med Johan Ljungström, är hela division 5:s skyttekung just nu. Han är säker på sin sak. Påryd vinner serien.Foto: Mattis Andersson
Fotboll, div. 5 herr

RM IF-IFK Påryd

Tid: Torsdag, 18.30.

Plats: Runvallen.

IFK Påryd har gått som tåget i division 5. De har gjort flest mål, släppt in minst, har en serieledning med nio poängs marginal och en skyttekung som redan gjort 28 mål. RM ligger tvåa i serien och har fått en hel del gliringar från de blåklädda från fastlandet.

Gnabbet lagen emellan började egentligen via sociala medier.

Annons

– Det är väl deras Twitter, så det började. De hade så mycket ursäkter för alla förluster hela tiden och på den vägen är det. Det är roligt att retas lite då ju, förklarar skyttekungen.

Blir det roligare att spela matcherna när det är lite infekterat?

– Ja, det är klart att det blir roligare för oss. Det är nog en större match för RM än vad det är för oss. All press ligger ju på dem efter alla orättvisa poängtapp. Men det är kul.

35-årige Emilsson kommer att vara extra mycket på tårna när han kommer till Runvallen.

– Som lite äldre behöver man ibland hitta motivation i sådana här saker. Jag är inte rädd för att vara kaxig, jag vet att jag ger resultat.

– Redan efter tredje matchen i år såg jag att vi kommer vinna serien. Folk tyckte inte jag kunde säga så. Men jag har spelat i 20 år, jag ser på ett lag om man är som en enhet.

Hur kommer det gå mot RM?

– Jag tror RM kommer att darra. Vi behöver bara spela av den matchen. För oss är en poäng bra, då kommer de inte närmare. Vi har ingen press. Dessutom spelar det ingen roll om de vinner, de kommer ändå komma bakom oss i serien. Det är sista chansen för dem.

”Jag tror RM kommer att darra.”
Thom Emilsson.

Mattias de Graaf, tränare i RM, har inte undgått att det blivit en extra rivalitet lagen emellan.

– Ja, det har det väl. Sedan är det två sidor av myntet. Vi upplever ingenting mot Påryd från vår sida mer än att det är ett topplag som gått väldigt starkt. Men sedan är det klart att det blivit lite tändvätska med deras kommentarer på Twitter och så, den saken är klar. Ur en sådan aspekt så är det självklart att ett Twitterkonto nyanseras med blåfärgade ögon. Men det har heller aldrig varit fel egentligen, det som har skrivits, faktiskt.

Annons

Även de Graaf tycker om att det blivit lite hetsigt mellan lagen.

– Det är sånt här man tycker är kul i lokalfotbollen. Det har inte varit så mycket sånt på fotbolls-Öland så det är kul att det blir det. Vi skrattar många gånger åt kommentarer, det är bara en rolig grej att det blir lite stämning.

Vore det något extra att slå Påryd?

– Ja, det måste man säga. Men inte ur den synpunkten, i så fall enbart på grund av att det är serieledaren.

John Gustavsson, lagkapten och mittbacksgeneral är avstängd.

Det är väl en som skulle kunna ta hand om Emilsson?

– Absolut. Det är inte bra att han är borta, det är en lagkapten och en ledare. Men jag är helt övertygad om att vi ska kunna lösa det ändå.

Även bortreste Robin Hallgren saknas i hemmalaget.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons