Annons

"Skiter i laget, lider mest med Robin”

Ny förlust för Böda/Högby. Men den smällen överskuggades av en blytung korsbandsskada på Robin Petterson.
– Han är en spelare som betyder jättemycket för oss, men jag skiter i laget nu. Jag lider mest med honom själv. En spelare med sådant hjärta ska inte behöva åka på en sådan skada igen, säger Marcus Stark.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 30 april 2018
Robin Pettersson skadade korsbandet.
Robin Pettersson skadade korsbandet.

Robin hade fått kliva upp från försvarare till anfallare i matchen mot Alstermo inledde urstarkt.

– Vi chansade med honom på topp och han gjorde det fantastiskt första 25, skapade jättemycket chanser – precis det vi ville åt. Sedan händer det där.

Annons

Det var i en löpduell som Robin Pettersson vred till sitt högra knä.

– Helt otrolig grej, det är ingen närkamp ens. De springer en halvmeter ifrån varandra när det bara smäller till så högt att spelarna runt omkring hör det, säger Marcus Stark.

ÖB–sporten skrev i Fotbollsbladet om Robins knäskador på vänster knä två gånger. Den här gången var det korsbandet på höger sida.

– Han är en spelare som betyder jättemycket för oss, men jag skiter i laget nu. Jag lider mest med honom själv. En spelare med sådant hjärta som aldrig missar en träning ska inte behöva åka på en sådan skada igen.

– Usch, fy fan. Det är höjden av otur. Tragisk för Robin men vi måste gå vidare och han får bli en pådrivare vid sidan av plan, säger en bedrövad Marcus Stark.

Ett oflyt som gällde hela laget i matchen.

– Vi är klart bättre i 20 minuter, med skott i stolpen, friläge och bollen på mållinjen. Sedan spelvänder Alstermo och gör ett skitmål. Andra är likadan. De har bollen på vår planhalva två gånger på 20 minuter. Vi har tre–fyra kalaslägen att kvittera men istället gör de 2–0. Fruktansvärd otur.

0–3 till slut, tredje raka förlusten.

– Det är som förgjort att göra mål, blir frustration. Men det kan räcka med att göra 1–0 i en match för att vända skutan. Jag har varit med om många svackor, det är ingen på ko isen.

Han hoppas få Oskar Karlsson och Johan Hammarsten tillbaka från skador till derbyt mot Borgholm på fredag.

Annons

– Derbyt kommer nog i rätt tid för oss, med ny tändvätska.

Ni vann med 10–0 i ÖM innan serien drog igång men Borgholm har inlett serie bra, vem har mentala överläget?

–De är någon mil före oss med självförtroende. Samtidigt tror jag det finns rädsla och stor respekt för Böda/Högby efter att vi drämde till dem rätt rejält.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons