unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Shit vad coolt det var att springa den där rundan”

Han hade som mål att komma i mål under tolv timmar på sitt första Ironman. När den före detta Glömminge-spelaren Viktor Olofsson passerade mållinjen på lördagen hade han klarat målsättningen med en halvtimmes marginal.
– Jag är supernöjd, man får alltid en kick av vänner och alla som hejar.
Viktor Olofsson på cykeln.
Viktor Olofsson på cykeln.
Foto: Emelie Nordquist

Den tidigare Glömminge-spelaren Viktor Olofsson la fotbollen på hyllan och satsar nu på triathlon. Förra årets mini-tri blev startskottet för Ironman-satsningen. Och inför året hade han som målsättning att komma i mål på under tolv timmar. Och med sluttiden 11:24:25 klarade han det målet med en dryg halvtimmes marginal.

– Ja, jag är supernöjd. Jag har sagt innan att jag har ett mål på under tolv timmar. Och det är ett mål som har växt fram och som jag har känt att jag har fysisk kapacitet att lösa. Sedan får man ju alltid en extra kick av familjen och vänner och alla som hejar på – och då kan man kapa den där sista halvtimmen också. Framför allt gick cykeltiden snabbare än förväntat - och det var nog där den halvtimmen gjordes.

Både cyklingen och löpningen gick bra för Viktor. Jobbigare var det däremot med simningen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– För mig var simningen ganska tuff för min simteknik är väl inte helt hundra, så jag fick slita rätt rejält trots fina förutsättningar. Första 1,5 kilometerna kändes det helt okej, men sedan fick jag slita ganska rejält för att ta mig in till växlingszonen. Jag lovade nästan mig själv att aldrig mer simma under de sista 200 meterna...

Vad var roligast då?

– Helt överlägset löpningsrundan. Vilket publikhav och vilken publikfest ute i Berga! Helt överlägset.

Var det som du hade förväntat dig så här i efterhand?

– Ja, jo, det var nog snarare snäppet häftigare. Det är klart att man har hört det här om löprundan och att Kalmar-publiken är overkligt bra och så. Men shit vad coolt det var att springa den där rundan tre gånger!

Kommer du vara med i Ironman igen?

– Eh, jag måste nog smälta upplevelsen lite, så får vi se nästa år. Jag håller fortfarande på att älta loppet och kolla igenom filmer och bilder.

Men du är inte avskräckt?

– Nä, jag är väl smått avskräckt av simningen, det ska jag erkänna. Den var tuff för mig, men i övrigt så var det en väldigt häftig upplevelse.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.