1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Shit vad coolt det var att springa den där rundan”

Han hade som mål att komma i mål under tolv timmar på sitt första Ironman. När den före detta Glömminge-spelaren Viktor Olofsson passerade mållinjen på lördagen hade han klarat målsättningen med en halvtimmes marginal.
– Jag är supernöjd, man får alltid en kick av vänner och alla som hejar.
Viktor Olofsson på cykeln.
Foto: Emelie Nordquist

Den tidigare Glömminge-spelaren Viktor Olofsson la fotbollen på hyllan och satsar nu på triathlon. Förra årets mini-tri blev startskottet för Ironman-satsningen. Och inför året hade han som målsättning att komma i mål på under tolv timmar. Och med sluttiden 11:24:25 klarade han det målet med en dryg halvtimmes marginal.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Ja, jag är supernöjd. Jag har sagt innan att jag har ett mål på under tolv timmar. Och det är ett mål som har växt fram och som jag har känt att jag har fysisk kapacitet att lösa. Sedan får man ju alltid en extra kick av familjen och vänner och alla som hejar på – och då kan man kapa den där sista halvtimmen också. Framför allt gick cykeltiden snabbare än förväntat - och det var nog där den halvtimmen gjordes.

Både cyklingen och löpningen gick bra för Viktor. Jobbigare var det däremot med simningen.

– För mig var simningen ganska tuff för min simteknik är väl inte helt hundra, så jag fick slita rätt rejält trots fina förutsättningar. Första 1,5 kilometerna kändes det helt okej, men sedan fick jag slita ganska rejält för att ta mig in till växlingszonen. Jag lovade nästan mig själv att aldrig mer simma under de sista 200 meterna...

Vad var roligast då?

– Helt överlägset löpningsrundan. Vilket publikhav och vilken publikfest ute i Berga! Helt överlägset.

Var det som du hade förväntat dig så här i efterhand?

– Ja, jo, det var nog snarare snäppet häftigare. Det är klart att man har hört det här om löprundan och att Kalmar-publiken är overkligt bra och så. Men shit vad coolt det var att springa den där rundan tre gånger!

Kommer du vara med i Ironman igen?

– Eh, jag måste nog smälta upplevelsen lite, så får vi se nästa år. Jag håller fortfarande på att älta loppet och kolla igenom filmer och bilder.

Men du är inte avskräckt?

– Nä, jag är väl smått avskräckt av simningen, det ska jag erkänna. Den var tuff för mig, men i övrigt så var det en väldigt häftig upplevelse.

Läs mer

Sport

Degis föll tungt i comebacken

”Det trodde jag aldrig”

Sport

Slut: Tung comeback på Alunvallen

SSG gästade Degerhamn i den sista ÖM-kvarten.

Öland

Dieselstöld på camping

Trots stark diesellukt sa de två personerna att de inte visste något alls om den diesel som ordningsvakterna på campingen nyss sett slangas ur en traktorgrävare.

Sport

Nationaldagen i Haga Park höll världsklass

Flera svenskar placerar sig på världsrankinglista

Kultur

Utställning i Näsby konsthall

Under veckan visar Sonia Witwitzka konst i Näsby konsthall.

Öland

Färjestaden: Polisen vill ha tips om branden

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten, om någon sett eller hört något som kan sättas i samband med branden.