Annons

Seriesuveränen till ettan - utan kval: ”En lättnad”

Det har varit flera olika besked.
Under lördagen fick SSG slutligen sin division 1-biljett.
– Det var blandade känslor, säger SSG-tränaren Johannes Henricsson.
Innebandy, div. 2 dam • Publicerad 17 mars 2019
SSG-tränaren Johannes Henricsson och spelarna följde lördagens allsvenska slutomgång med stort intresse.
SSG-tränaren Johannes Henricsson och spelarna följde lördagens allsvenska slutomgång med stort intresse.

Röke skrällde mot Lund. Men tack vare att Hovslätt samtidigt plockade en poäng mot FBC Kalmarsund, och därmed höll sig kvar i allsvenskan, så fick SSG sin efterlängtade direktbiljett till ettan.

Johannes Henricsson och spelarna följde naturligtvis lördagens allsvenska slutomgång med stort intresse.

Annons

– Det var blandade känslor. Delvis hade det varit kul att få möta Vimmerby och Karlskrona, för att se var vi står. Men samtidigt är det en lättnad att äntligen vara klara efter alla om och men, säger SSG-tränaren på söndagsförmiddagen.

Blev det något firande igår?

– Det var ganska lugnt med tanke på att vi redan hade planerat in ett firande efter kvalavslutet istället. Några stycken firade säkert, men det var inget samordnat. Vi tar det nästa helg.

Efter ett överlägset år i division 2, utan poängtapp, väntar nu seriederbyn mot FBC Kalmarsund Ungdom i ettan nästa säsong.

Henricsson har gjort två år som huvudtränare på SSG-bänken. Än är inget bestämt kring om det blir ett tredje eller inte.

– Vi har egentligen inte pratat alls om nästa säsong än, utan tagit det steg för steg. Mycket baseras på hur tjejerna vill ha det. Det är träning i morgon, så då lär vi prata mer om nästkommande år.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons