Seriesegrare efter jättedrama: ”Sjukaste matchen på länge”

Med två minuter kvar av säsongen var Gustav Engvalls Mechelen den stora förloraren. Laget var på vippen att missa spel i högstaligan på grund av färre gjorda bortamål.
Sedan kom målet som vände säsongen till en succé.
– En sådan känsla har jag aldrig upplevt tidigare på fotbollsplan, berättar Gustav Engvall.
Fotboll, belgiska ligan • Publicerad 18 mars 2019
Gustav Engvall med bucklan som totalsegrare i belgiska andraligan.
Gustav Engvall med bucklan som totalsegrare i belgiska andraligan.

– Det var en match som hade det mesta om man säger så, skrattar han.

Första kvalmötet på bortaplan mot Beerschot-Wilrijk slutade 0–0. I andra matchen tog Mechelen ledningen med 1–0 i början på andra halvlek, hade kontroll på spelet och var på väg mot högstaligan. Då avbröts matchen på grund av bengaler.

– Det kändes så onödigt. Vi hade övertaget och avbrottet kom väldigt lämpligt för dem.

Med 25 minuter kvar av matchen – och säsongen – gjorde gästerna 1–1 på en omdiskuterad straff efter VAR–beslut av domaren. I det läger var Mechelen förloraren på grund av färre gjorde bortamål.

– Det enda som fanns i tankarna var att forcera, alla slet som djur, berättar Engvall.

Utdelningen skulle komma. Men det dröjde till den 88:e matchminuten.

– Vi lyckas dunka in den till slut. Det var så skönt, det var en känsla jag aldrig upplevt tidigare på fotbollsplan, vändningen var så definitiv.

Ja, från fiasko till succé. Målet räckte för Mechelen. Det gav serieseger i mötet mellan lagen som vunnit varsitt block i belgiska andradivisionen.

– Det var den sjukaste matchen jag upplevt på väldigt länge. Det känns som vi förtjänar det. Vi har varit bäst om man ser till poäng totalt i år, säger Engvall som hade förhoppning om att ta klivet upp direkt när han kom till Mechelen.

– ”Mission complete”. Det känns som vi hör hemma i högstaligan.

Mechelen avgjorde i 88:e minuten av sista matchen.
Mechelen avgjorde i 88:e minuten av sista matchen.

Hur firades vinsten?

– Det var mycket ute på stan och med fansen i lördags och sedan mer med laget igår. Idag (måndag) fortsätter vi med middag. Vi mår bra nu, haha.

– Det har funkat bra efter det, inga problem. Tvärtom känns det som jag varit ännu hetare därefter.

Att Engvall haft en bra säsong råder det inga tvivel om, han har varit helt ordinarie och inför sista matcherna fick han beröm av en motståndartränare som den bästa i ligan på sin position.

– Det har varit positivt från många olika håll. Fansen har även flaggor med mig på, jag känner mig uppskattad och jag har väl bevisat att när jag väl får kontinuitet så levererar jag och sätter avtryck.

Gustav Engvall berättar att det varit fest i dagarna två och fortsätter på måndagen. Laget har även en cupfinal kvar av säsongen, mot Gent den 1 maj.
Gustav Engvall berättar att det varit fest i dagarna två och fortsätter på måndagen. Laget har även en cupfinal kvar av säsongen, mot Gent den 1 maj.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.