Annons

Sent Växjö-mål gav tung bortaförlust för GAIF

Det blev en tung hemresa för GAIF-spelarna efter 1–2 borta mot Växjö. Hemmalaget gjorde sista målet med ett par minuter kvar av matchen.
– Ja, det var tungt. Vi var värda kryss tycker jag, säger GAIF:s lagledare Patrik Nilmert.
FOTBOLL, DIV 3 HERR • Publicerad 28 april 2018 • Uppdaterad 30 april 2018
Charlie Nilsson var bäst i Glömminge-Algutsrum mot Växjö.
Charlie Nilsson var bäst i Glömminge-Algutsrum mot Växjö.

Trots ett stolpskott av Växjö efter bara ett par minuter stod Glömminge-Algutsrum upp bra mot det tippade topplaget under större delen av matchen.

– Vi gör en skaplig match mot ett bra lag. De spelade snabbt, med få tillslag. Så de var väldigt duktiga. Men jag tycker att det var en rätt så jämn första halvlek, säger lagledaren Patrik Nilmert.

Annons

I inledning av andra halvlek tar Växjö ledningen efter att ha kommit runt på vänsterkanten och gjort mål på en retur. En ledning de håller ända till det är tio minuter kvar. Då får Oskar Cardmo Drott på ett stenhårt skott upp i nättaket. Känslan då är att GAIF ska fixa en poäng trots allt. Men med någon minut kvar kommer hemmalagets segermål efter ett skott intill David Janssons högra stolpe.

– Det är tungt att åka hem med en förlust, för jag tycker att vi är värda ett kryss idag.

– Men det är många fler lag än vi som kommer ha problem mot Växjö här.

Vem var bäst idag?

– Charlie Nilsson. Han var gedigen i nittio minuter.

Något som däremot upprörde Patrik Nilmert var planen i Växjö.

– Det var en riktigt dålig konstgräsplan. Under all kritik! Jag gick och plockade glasbitar och stenar innan matchen. Domarna plockade också, så jag sa till dem att det var orimligt att det skulle vara så här. Så Växjö lär ju få påbackning framöver.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons