Sen Mörby-poäng mot Kalmar – efter mål i slutminuten

Det blev ingen femte raka seger för Mörbylånga, när man på måndagskvällen mötte toppkonkurrenten IFK Kalmar på bortaplan. Men väl ett oavgjort resultat, efter en kvittering med 45 sekunder kvar. Mörbylångas tränare Sara Erlandsson var väldigt nöjd med insatsen.
– Ja, det var jäkligt gött att göra mål där i slutet. Alla gjorde en jättefin match idag.
FOTBOLL, DIV. 3 • Publicerad 21 maj 2018
Therese Trofast kvitterade till 1–1 med 45 sekunder kvar.
Therese Trofast kvitterade till 1–1 med 45 sekunder kvar.

Det vankades toppmöte när tabellettan Mörbylånga besökte trean IFK Kalmar på ett kvällssoligt och myggigt Södra Utmarken på måndagen. Men någon propagandafotboll bjöds inte åskådarna på.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt och hade mycket boll, men Mörby försvarade sig väl och skapade också en och annan farlig målchans.

– Vi lät dem ha mycket boll idag. De hade kanske 80 procent av bollinnehavet, men de blev frustrerade och började slå långt. Även vi slog mycket långt, så det var nog ingen supermatch att titta för åskådarna, säger Mörby-tränaren Sara Erlandsson.

Men Kalmar gjorde ändå 1–0. Ett mål som enligt Erlandsson var offside. Kalmar höll den ledningen in till halvtidsvilan.

I den andra halvleken lyfte Mörbylånga fram spelet något. Men matchbilden var ändå till stora delar lik hur det såg ut i den första. IFK Kalmar hade mycket boll, samtidigt som Mörby fortsatte att försvara sig bra.

– I andra får vi tryck på dem och skapar en hel del farliga lägen. Men på slutet tar de över igen, säger Erlandsson.

1–0 höll sig ändå in i matchens sista spelminut. Då slog Therese Trofast till efter ett inspel från kanten – och 1–1 var ett faktum.

Erlandsson var nöjd efter matchen.

– Ja, det var jäkligt gött att göra mål på slutet så klart. Vi mötte IFK Kalmars F19-lag som har ett helt annat träningsupplägg än oss. De tränar flera gånger i veckan, till skillnad mot oss. Vi lät dem har mycket boll idag.

Mörby ligger kvar på förstaplatsen i tabellen efter fem spelade omgångar. En poäng före tvåan Nättraby.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.