Annons

Klart: Segdragna innebandysoppan löst

Svenska innebandyförbundet går nu ut med att en överenskommelse är klar med Föreningen Svenska superligan.
Innebandy • Publicerad 28 juni 2019
Kalmarsund och resten av Sveriges toppklubbar har en överenskommelse.
Kalmarsund och resten av Sveriges toppklubbar har en överenskommelse.

Innebandysoppan puttrade hela hösten fram till mars och nu börjar det reda sig ordentligt i grytan. I ett pressmeddelande skriver Förbundet att en överenskommelse är klar som möjliggör att under hösten förhandla fram ett långsiktigt avtal på fem år med start säsongen 2020/21: ”där SIBF upplåter en förfoganderätt till FSSL avseende de kommersiella rättigheterna kopplade till Svenska Superligan".

Befintligt avtal mellan parterna förlängs ett år och gäller även för nästa säsong 2019/20.

Annons

– Vi är glada över att nu kunna kommunicera vår gemensamma vilja tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, som innebär att vi nu kan sälja på och utveckla SSL:s kommersiella rättigheter, säger Krister Kalte, ordförande för FSSL.

– Vi är övertygade att vi under hösten kommer att enas kring ett avtal som möjliggör för elitföreningarna att skapa sig ett större ekonomiskt utrymme och där vi samtidigt får nya utvecklingsmöjligheter för svensk innebandy, säger Märit Bergendahl, ordförande i Förbundsstyrelsen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons