Säker IFK-vinst i tuff match: ”Det var en ful match”

IFK Borgholm klättrar upp på en tredjeplats i tabellen efter sin andra raka seger. Den här gången var det Rödeby som lades på rygg med 3–2 i en tuff batalj.
Det är skönt när man får ta med sig tre poäng efter en sådan här match, säger Andreas Prins.
FOTBOLL, DIV. 3 DAM • Publicerad 18 juni 2018
Matea Corkovic gjorde 1–0-målet mot Rödeby.
Matea Corkovic gjorde 1–0-målet mot Rödeby.

Det bjöds upp till en tuff match på Åvallen när Rödeby tog emot IFK Borgholm på söndagen. IFK tog tag i spelet direkt och skapade en hel del chanser mot Rödeby-målet. I den 25 minuten kom bortalagets ledningsmål. Men det var inte helt okontroversiellt.

– Deras målvakt sparkar ihop med Sandra (Nilsson) och bollen går till Matea Corkovic. Målvakten lägger sig ner och har ont. Då är det öppet mål och Matea lägger givetvis in bollen och domaren dömer mål. Men...jag hade inte sagt något om domaren hade blåst av för att målvakten gjort illa sig, säger IFK-tränaren Andreas Prins.

– Men han revanscherar sig lite, tycker han väl själv, när han ger dem en gratisstraff i början på andra halvleken i stället som ger dem 1–1.

Prins är framför allt nöjd med insatsen i den första halvleken där IFK både spelade bra och skapade mycket. I den andra halvleken fortsatte man trycka framåt, vilket skapade ett par farliga kontringslägen åt Rödeby. Men Johanna Koefoed stod i vägen.

I den 65:e minuten gjorde Ida Nilsson 2–1 och knappt tio minuter senare kunde Clara Folkesson sätta matchavgörande 3–1. Hemmalaget hann få in en reducering med sex minuter kvar, men närmare än så kom man aldrig.

Matchen präglades av tufft spel och IFK-tränaren var varken nöjd med bortalagets beteende eller domarens.

– Det var en fysisk match... Eller det var en ful match. Rödeby spelade fult. Inte fysiskt, utan fult. Mycket tröjdragningar, mycket slitande i armar och in fult i ryggen. Då gäller det att ha en domare som kan stävja det, men det var ärligt talat en helt värdelös domare.

– Å andra sidan är det ju ännu starkare, när man spelar tolv mot elva, att vinna matchen så som vi gör.

På grund av skador och en del småskavanker fick IFK göra flera förändringar i backlinjen till matchen. Därför vill Prins i första hand lyfta fram kollektivet efteråt.

– Jag tycker att hela laget ska ha beröm, för vi viker inte ner oss fastän de spelar fult. Istället biter vi ihop och kör.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.