Annons

Så slutar helgens sex innebandymatcher

Derbymöten och streckstrider. Flera viktiga drabbningar spelas i helgen.
ÖB-sporten går igenom förutsättningarna inför lördagens och söndagens innebandymatcher.
Innebandy • Publicerad 16 februari 2019
FBC Kalmarsund Ungdom vann höstens derbymöte mot CL med 4-3. Nu väntar säsongens andra möte lagen emellan.
FBC Kalmarsund Ungdom vann höstens derbymöte mot CL med 4-3. Nu väntar säsongens andra möte lagen emellan.

SSL, herr

FBC Kalmarsund (8) - FC Helsingborg (12)

Annons

Kommentar: Ingen förutsåg genomklappningen mot Jönköping. Den starka insatsen två dygn senare, borta mot Linköping, var imponerande. Vilken sida av FBC-myntet visas upp nu?

Det är exakt en månad sedan lagen möttes i Skåne. Då vann Kalmarsund efter straffar. Helsingborg har stundtals gått riktigt trögt efter nyår och kommer till Kalmar sportcenter med tre raka förluster i bagaget. Varje match lever sitt eget liv i SSL och statistik betyder egentligen inte så mycket, men ska hemmalaget fortsätta kämpa om en slutspelsplats så bör tre poäng skördas här.

De fyra lagen mellan plats 5-8 i tabellen ryms nu inom två poäng. FBC har tre poäng ner till nian Sirius inför helgens omgång. ÖB-sporten tippar 6-4.

Division 1, herr

FBC Kalmarsund Ungdom (9) - IK Stanstad (10)

Kommentar: Säsongens hittills viktigaste match för FBC? Ja, det finns fog för att utnämna söndagens drabbning till det. Båda lagen står på 16 poäng i botten av tabellen och Kalmarsund är just nu ovanför det negativa strecket tack vare bättre målskillnad. Visst, det återstår 15 pinnar att spela om efter helgen, men en seger här är otroligt nödvändig. Omöjligt att förutspå utgången, men vi hoppas på det bästa. 5-4?

Division 4, herr

Mörbylånga GoIF - FBC Kalmarsund Ungdom

Kommentar: Dags för säsongens andra derby. FBC vann höstens möte tämligen komfortabelt efter att ha runnit ifrån i andra och tredje perioden. Man får vara favorit även här, men vi höjer ett varningens finger för en liten skräll. Mörbylånga har vind i ryggen, samtidigt som FBC Ungdoms a-lag spelar sin hyperviktiga match samma dag. 3-5.

Allsvenskan, dam

Annons

Röke IBK (8) - FBC Kalmarsund (1)

Kommentar: Jumbon mot serieledaren. FBC säkrade definitivt kvalplatsen förra helgen och nu har man chans att definitivt säkra seriesegern. Hemmalaget har fyra raka förluster inför mötet. Känslan är att Kalmarsund får en ypperlig möjlighet att slipa på anfallsspelet inför kvalet mot SSL.

Såvida inte det mentala spökar och laget ställer ut skorna så blir det tre bortapinnar. 2-7.

Division 1, dam

CL98 (7) - FBC Kalmarsund Ungdom (2)

Kommentar: Efter förra helgens drömomgång ska FBC nu försöka bibehålla det införskaffade avståndet ner till toppkonkurrenterna under kvalstrecket. Höstens derbydrabbning var riktigt tajt och jämn, men sedan dess har klyftan mellan lagen växt en aning i tabellen.

Kalmarsund är ett bättre lag i grunden men i det här derbyt lär man inte få något gratis. 4-6.

Division 2, dam

Mörbylånga GoIF - Svala IBK

Kommentar: Tvåans bottenlag ska mötas för andra gången på två veckor. Första februarimöte innebar säsongens första seger för Mörbylånga och den insatsen följdes upp av en skräll mot FBC Ungdoms bilaga. Det är en ovanlig sits för gänget, men här får man faktiskt vara favorit på förhand. Kaffe, kaka, tredje raka? 4-1.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons