Annons

Så slutar helgens innebandymatcher

Flera innebandymatcher med öländsk inblandning spelas under lördagen och söndagen. Precis som vanligt så går ÖB-sporten igenom förutsättningarna inför drabbningarna.
Publicerad 12 januari 2019
FBC Kalmarsund Ungdom återupptar toppstriden i division 1 när Värnamo kommer på besök till Färjehallen i årets första match.
FBC Kalmarsund Ungdom återupptar toppstriden i division 1 när Värnamo kommer på besök till Färjehallen i årets första match.Foto: Magnus Anderberg

Innebandy

Division 1, dam

Annons

FBC Kalmarsund Ungdom (2) - Värnamo IK (8)

Kommentar: Fajten i den jämna tabelltoppen återupptas för ÖM-mästarinnorna efter ett jul- och nyårsuppehåll. Värnamo har samlat ihop tio poäng på sina elva matcher och allt annat än tre hemmapoäng vore en skräll. Det är också ett måste för FBC att inte tappa poäng i såna här ”enklare” matcher. Det blir en stabil 6-2-seger.

Division 2, dam

IBK Svala (5) - SSG IF (1)

Kommentar: Nästjumbon mot seriesuveränen. Med sina tre poäng så har Svala bara Mörbylånga bakom sig i tabellen. Såvida inte SSG tappat rejält med fart under uppehållet så bör – eller snarare ska – det bli en storseger här. Det blev 19-0 i mötet på hemmaplan. Ska vi säga att det stannar vid typ 12-1 nu?

Division 1, herr

Halmstads IBK (12) - FBC Kalmarsund Ungdom (12)

Kommentar: Efter ett manfall senast kan vi räkna med att FBC fått tillbaka majoriteten av de saknade spelarna när nu jumbon Halmstad väntar på bortaplan. Precis som mot Skurup senast är det här en match där Kalmarsund måste ta tre poäng för att fortsätta bibehålla avståndet ner till bottenstriden. Representationslaget är spelledigt i helgen och gästerna bör kunna få ihop en bra matchtrupp. FBC vinner den här luriga drabbningen med 5-3.

Division 4, herr

KaRo IBF (2) - Mörbylånga GoIF (6)

Kommentar: Kallinge/Ronneby går en stenhård kamp mot Blekingekollegan Jämjö i tabelltoppen. Det finns tyvärr inte mycket som talar för att Mörbylånga ska kunna sätta några käppar i hemmahjulet här. Höstens möte i Skansenhallen slutade med 11-5-vinst för KaRo. Något liknande är inte orimligt nu. säg 9-4?

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons