Så går det i veckans matcher

Sju öländska lag är igång under torsdag-fredag och flera viktiga drabbningar väntar.
ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Fotboll • Publicerad 15 augusti 2019
Jakob Hultenius var Böda/Högbys bäste spelare i 2-2-matchen mot Möre senast. Nu ska laget försöka hitta tillbaka till vinnarspåret hemma mot Ljungbyholm.
Jakob Hultenius var Böda/Högbys bäste spelare i 2-2-matchen mot Möre senast. Nu ska laget försöka hitta tillbaka till vinnarspåret hemma mot Ljungbyholm.Foto: Gustav Schön

Division 3, herr

Fredag: GAIF (9) - Nybro IF (7)

Kommentar: Läget blir allt mer prekärt för GAIF och ett trendbrott i derbyt skulle säkerligen vara mer än välkommet. Nybro parkerar två poäng och två placeringar före i tabellen. Gästerna vann det målrika vårmötet på hemmaplan med 5-3 – och med tanke på GAIF:s form så får bortalaget gå som knapp favorit här. Men på förhand känns detta som ett omöjligt möte att tippa. 2-2?

Division 4, herr

Torsdag: Hossmo BK (3) - Färjestadens GoIF (4)

Kommentar: Tio poäng upp till positivt kval, 13 poäng ner till negativt. Färjestaden har hamnat i ett ingenmansland i fyran. Trean Hossmo, som är åtta poäng före, vann vårmötet på Tallhöjden med hela 6-1 och slåss för att hänga med i toppstriden. Tar gästerna poäng här så är det starkt gjort. 3-1.

Division 5, herr

Böda/Högby (4) - Ljungbyholms GoIF (12)

Kommentar: John Arnesson och Christian Berg är avstängda efter gula kort mot Möre. Samtidigt bör Böda/Högby kunna få tillbaka flera spelare som saknades senast. Det går att sätta ett frågetecken kring formen, men hemma mot jumbon ska det bara vara tre poäng som gäller. 4-1.

Torsdag: SSG IF (3) - Kalmar AIK (6)

Kommentar: KAIK-defensiven läckte en hel del under våravslutningen, i övrigt har gästerna varit inblandade i många målsnåla fajter den här säsongen. Även SSG har imponerat defensivt och på förhand talar mycket för en tät drabbning. Martin Gustavsson avgjorde med matchens enda mål på Fredriksskans i våras. Spelar Björkvallens skyttekung en ny huvudroll nu? 2-1.

Fredag: Mörbylånga GoIF (5) - Torsås/Norra Tång (7)

Kommentar: Torsås/Norra Tång, förra årets topplag i femman, inledde svagt under våren men nu verkar man ha kommit igång ordentligt. Gästerna har fem raka utan förlust inför fredagens match på Skansen, senast blev det 2-2 mot serieledande Påryd. Det krävs en bra prestation av Mörbylånga för att det ska bli seger här. Känslan är faktiskt att ett kryss ligger nära till hands. 1-1.

Fredag: IFK Borgholm (2) - Möre BK (11)

Kommentar: SSG hade problem men vann, Böda/Högby ledde sent men fick nöja sig med kryss. Nu är det IFK:s tur att ta sig an nästjumbon Möre. Hösten har inletts med två raka segrar och Borgholm verkar vara inne i ett sanslöst flow för tillfället. Det mesta talar för att den sviten byggs på. 3-1.

Division 6, herr

Gullabo/Gullaboås (11) - Högsrums FF (5)

Kommentar: Noll segrar och bara två inspelade poäng hittills. Gullabo/Gullaboås trillade ur femman i fjol har haft det otroligt tufft i sexan den här säsongen. Högsrum går in i den här matchen som storfavorit och bör kunna lösa tre poäng. 1-4.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.