unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Så går det i helgens premiärer

Augusti har anlänt och höstsäsongens första seriematcher spelas i helgen. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Anna Nymans IFK Borgholm gästar Ramdala i division 3-premiären på söndag.
Anna Nymans IFK Borgholm gästar Ramdala i division 3-premiären på söndag.
Foto: Magnus Jansson

Division 4, herr

Lördag: Tingsryd United FC - SSG IF

Kommentar: Nykomlingsmöte direkt i premiären. Tingsryd vann den södra division 5-serien i fjol. SSG -spelarna känns ”varma i kläderna” efter att ha tränat hela juli och dessutom fått bra matchning, nu senast i ÖM-semifinalen mot GAIF i måndags. Tingsryd har i sin tur besegrat Hovmantorp och förlorat mot Slätthög i två träningsfajter under slutet av juli.

Naturligtvis extremt svårtippat, men lyckas SSG fixa en premiärpoäng här så får det betecknas som en väl godkänd start. 2-2?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Division 2, dam

Måndag: Lindsdals IF-RM IF

Kommentar: Drygt två dygn efter lördagens ÖM-final så ska RM spela höstsäsongens första seriematch. Hur mycket påverkar den uppladdningen? Ja, det kan ju vara både positivt och negativt. Lindsdal var ett bottenlag i fjol och om RM lyckas hålla ångan uppe så bör man kunna kliva upp på sex poäng efter två omgångar (1-0-seger mot Ingelstad i juni). 1-3.

Division 3, dam

Söndag: Ramdala IF-IFK Borgholm

Kommentar: Seriepremiär för IFK som betar av en lång bortaresa direkt. Ramdala trillade ur tvåan i fjol tillsammans med Mörbylånga. ÖB-sporten har inte en aning om vad som hänt truppmässigt sedan dess, men Blekingelaget gick tungt resultatmässigt under den ordinarie försäsongen i våras. Borgholm förlorade mot Färjestaden i ÖM förra veckan, och slog sedan Mörbylånga i en träningsmatch förra helgen. 1-2.

Läs mer

Sydöstra Öland håller öppet för besökare

Öland

Sydöstra Öland håller öppet för besökare

”Hos mig i Bläsinge kommer det vara öppen damm-trädgård, öppen ateljé med möbelkonst, ullhantverk och fårvallning”

Gamla möbler får nytt liv

Öland

Gamla möbler får nytt liv

”Jag letar efter unika saker som man kanske inte hittar överallt”

Som vanligt i Byxelkrok

Öland

Som vanligt i Byxelkrok

I Byxelkrok kör man på som vanligt den sista helgen i september, med marschaller, öppna bodar i hamnen och öppna butiker och restauranger.

Blåljus vill ha rödljus.

Öland

Här vill blåljus ha rödljus: ”Stora problem”

Brådskande utryckning - och risk för trafikstockning på Storgatan i Borgholm. En situation räddningstjänsten inte är nöjd med.

Åklagare Martin Svensson vid åklagarkammaren i Borås har bevis som binder två män till inbrotten i ICA-butikerna i Sandvik och Mörbylånga samt kassaskåpskuppen på Saxnäs camping.

Öland

Häktade för ICA-räden på Öland: ”Beslagtagit brottsverktyg”

Polisen är på väg att klara upp flera uppmärksammade

Efterlysning: Vilka är det på bilden?

Öland

Efterlysning: Vilka är det på bilden?

Vilket är paret som är på bilden?