1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Så går det i helgens premiärer

Augusti har anlänt och höstsäsongens första seriematcher spelas i helgen. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Anna Nymans IFK Borgholm gästar Ramdala i division 3-premiären på söndag.
Foto: Magnus Jansson

Division 4, herr

Lördag: Tingsryd United FC - SSG IF

Kommentar: Nykomlingsmöte direkt i premiären. Tingsryd vann den södra division 5-serien i fjol. SSG -spelarna känns ”varma i kläderna” efter att ha tränat hela juli och dessutom fått bra matchning, nu senast i ÖM-semifinalen mot GAIF i måndags. Tingsryd har i sin tur besegrat Hovmantorp och förlorat mot Slätthög i två träningsfajter under slutet av juli.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Naturligtvis extremt svårtippat, men lyckas SSG fixa en premiärpoäng här så får det betecknas som en väl godkänd start. 2-2?

Division 2, dam

Måndag: Lindsdals IF-RM IF

Kommentar: Drygt två dygn efter lördagens ÖM-final så ska RM spela höstsäsongens första seriematch. Hur mycket påverkar den uppladdningen? Ja, det kan ju vara både positivt och negativt. Lindsdal var ett bottenlag i fjol och om RM lyckas hålla ångan uppe så bör man kunna kliva upp på sex poäng efter två omgångar (1-0-seger mot Ingelstad i juni). 1-3.

Division 3, dam

Söndag: Ramdala IF-IFK Borgholm

Kommentar: Seriepremiär för IFK som betar av en lång bortaresa direkt. Ramdala trillade ur tvåan i fjol tillsammans med Mörbylånga. ÖB-sporten har inte en aning om vad som hänt truppmässigt sedan dess, men Blekingelaget gick tungt resultatmässigt under den ordinarie försäsongen i våras. Borgholm förlorade mot Färjestaden i ÖM förra veckan, och slog sedan Mörbylånga i en träningsmatch förra helgen. 1-2.

Läs mer

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Öland

Efterlyser bättre skyltning på cykelväg

Ett par från Kalmar har skrivit till Eddie Forsman, ordförande i styrgruppen för projekt Ölandsleden, med förslag till förbättringar.

Sport

Trafikbesvären följdes av mardrömsstart i premiären

IFK stördes av de öländska bilköerna på väg till seriepremiären.

Ridsport

Eriksson klar för SM - men avstår

Ryttaren satsar mot annan tävling: ”Vill samla mer rutin”

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Sport

Högbystjärnan under drömgräns i Närke

33-åringen satte nytt småländskt rekord på 3 000 meter.