Annons

Så går det i helgens premiärer

Augusti har anlänt och höstsäsongens första seriematcher spelas i helgen. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Fotboll • Publicerad 1 augusti 2020
Anna Nymans IFK Borgholm gästar Ramdala i division 3-premiären på söndag.
Anna Nymans IFK Borgholm gästar Ramdala i division 3-premiären på söndag.Foto: Magnus Jansson

Division 4, herr

Lördag: Tingsryd United FC - SSG IF

Annons

Kommentar: Nykomlingsmöte direkt i premiären. Tingsryd vann den södra division 5-serien i fjol. SSG -spelarna känns ”varma i kläderna” efter att ha tränat hela juli och dessutom fått bra matchning, nu senast i ÖM-semifinalen mot GAIF i måndags. Tingsryd har i sin tur besegrat Hovmantorp och förlorat mot Slätthög i två träningsfajter under slutet av juli.

Naturligtvis extremt svårtippat, men lyckas SSG fixa en premiärpoäng här så får det betecknas som en väl godkänd start. 2-2?

Division 2, dam

Måndag: Lindsdals IF-RM IF

Kommentar: Drygt två dygn efter lördagens ÖM-final så ska RM spela höstsäsongens första seriematch. Hur mycket påverkar den uppladdningen? Ja, det kan ju vara både positivt och negativt. Lindsdal var ett bottenlag i fjol och om RM lyckas hålla ångan uppe så bör man kunna kliva upp på sex poäng efter två omgångar (1-0-seger mot Ingelstad i juni). 1-3.

Division 3, dam

Söndag: Ramdala IF-IFK Borgholm

Kommentar: Seriepremiär för IFK som betar av en lång bortaresa direkt. Ramdala trillade ur tvåan i fjol tillsammans med Mörbylånga. ÖB-sporten har inte en aning om vad som hänt truppmässigt sedan dess, men Blekingelaget gick tungt resultatmässigt under den ordinarie försäsongen i våras. Borgholm förlorade mot Färjestaden i ÖM förra veckan, och slog sedan Mörbylånga i en träningsmatch förra helgen. 1-2.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons