unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Så går det i helgens premiärer

Augusti har anlänt och höstsäsongens första seriematcher spelas i helgen. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Anna Nymans IFK Borgholm gästar Ramdala i division 3-premiären på söndag.
Anna Nymans IFK Borgholm gästar Ramdala i division 3-premiären på söndag.
Foto: Magnus Jansson

Division 4, herr

Lördag: Tingsryd United FC - SSG IF

Kommentar: Nykomlingsmöte direkt i premiären. Tingsryd vann den södra division 5-serien i fjol. SSG -spelarna känns ”varma i kläderna” efter att ha tränat hela juli och dessutom fått bra matchning, nu senast i ÖM-semifinalen mot GAIF i måndags. Tingsryd har i sin tur besegrat Hovmantorp och förlorat mot Slätthög i två träningsfajter under slutet av juli.

Naturligtvis extremt svårtippat, men lyckas SSG fixa en premiärpoäng här så får det betecknas som en väl godkänd start. 2-2?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Division 2, dam

Måndag: Lindsdals IF-RM IF

Kommentar: Drygt två dygn efter lördagens ÖM-final så ska RM spela höstsäsongens första seriematch. Hur mycket påverkar den uppladdningen? Ja, det kan ju vara både positivt och negativt. Lindsdal var ett bottenlag i fjol och om RM lyckas hålla ångan uppe så bör man kunna kliva upp på sex poäng efter två omgångar (1-0-seger mot Ingelstad i juni). 1-3.

Division 3, dam

Söndag: Ramdala IF-IFK Borgholm

Kommentar: Seriepremiär för IFK som betar av en lång bortaresa direkt. Ramdala trillade ur tvåan i fjol tillsammans med Mörbylånga. ÖB-sporten har inte en aning om vad som hänt truppmässigt sedan dess, men Blekingelaget gick tungt resultatmässigt under den ordinarie försäsongen i våras. Borgholm förlorade mot Färjestaden i ÖM förra veckan, och slog sedan Mörbylånga i en träningsmatch förra helgen. 1-2.

Läs mer

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Fotboll

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Tränaren: ”Nu är det tre finaler som återstår”

På gårdsplanen hemma hos Urban Haraldsson i Hulterstad är det glada miner sedan det blivit klart att landsbygdsstödet för betning och miljöåtgärder blir kvar till lantbrukarna. Fr v Anders Åkesson (C), Roger Gustafsson, LRF, Urban Haraldsson och Anna-Kajsa Arnesson (C).

Öland

Lantbruket får behålla stöd för betning och miljöåtgärder

”Rädda den svenska maten”. Det har varit ett upprop från LRF som 43 000 personer har skrivit under sedan svensk landsbygd riskerade att få betala för Brexit. Nu har det gett resultat.

Hanna Petersson blev 106 år

Familj

Hanna Petersson blev 106 år

Hanna Petersson bodde i Mickelsmad hela sitt liv.

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

Öland

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

”Allt har sin tid. Jag och familjen kommer bo på övervåningen och så blir det butik på nedervåningen”

SMHI: Så blir vädret i helgen

Öland

SMHI: Så blir vädret i helgen

Helgen väntas ge friska vindbyar och varierande solchanser.

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Öland

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Testa dina kunskaper.