Annons

Så går det i helgens innebandymatcher

Landslagstider och uppehåll i vissa serier, men inte i de lokala divisionerna.
Fyra innebandymatcher med öländsk inblandning spelas i helgen.
ÖB-sporten går i vanlig ordningen igenom förutsättningarna.
Innebandy • Publicerad 2 februari 2019
FBC Kalmarsund Ungdom fortsätter toppstriden i division 1.
FBC Kalmarsund Ungdom fortsätter toppstriden i division 1.

Division 1, dam

Olofströms IBK (11) - FBC Kalmarsund Ungdom (3)

Annons

Kommentar: Olofström tog bara två poäng på de elva första serieomgångarna. Nu sägs man dock ha fått in förstärkningar, vilket bäddat för två vinster på de fyra senaste matcherna. Blekingelaget slåss i botten av tabellen och FBC i toppen. Kalmarsund vann höstsäsongens möte med hela 14-2, men det lär bli jämnare nu. Tre bortapoäng känns dock högst rimligt. 3-7.

Division 2, dam

Craftstaden B (3) - SSG IF (1)

Kommentar: Craftstaden har plockat 21 poäng den här säsongen och är ”bara” nio pinnar efter ångloket SSG. Två uddamålssegrar är serieledarnas facit mot Oskarshamnslaget hittills den här säsongen. Blir det en ny tät drabbning nu? SSG får gå som självklar favorit, men detta känns som ett rejält hinder i jakten på en säsong med maximalt poängantal. 2-4?

Mörbylånga GoIF (6) - IBK Svala (5)

Kommentar: Jumbon mot nästjumbon. Har Mörbylånga hämtat sig efter derbysmällen? Lagen ska mötas två gånger i Skansenhallen på bara två veckor. För hemmalagets del innebär det en ypperlig möjlighet att plocka säsongens första poäng. Visst blir det ett trendbrott i helgen? ÖB-sporten tippar med hjärtat. 3-3.

Division 4, herr

Mörbylånga GoIF (5) - Gantesbo IBK (6)

Kommentar: Tolvpoängaren Mörbylånga har inte spelat match sedan 12 januari. Nu väntar trettonpoängaren Gantesbo i Skansenhallen. Oklart var hemmalaget står formmässigt, men det finns goda chanser till tre poäng. Gästerna kommer dock med två segrar i ryggen och det här känns jämnt på förhand. Det blir tyvärr en öländsk 6-4-förlust här.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons