Annons

Så går det i helgens alla matcher

Höstsäsongens första riktiga fotbollshelg är här och hela tio öländska lag spelar match under lördag och söndag.
ÖB-sporten går igenom förutsättningarna inför omgångarna.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2020
Selmir Jukans Mörbylånga spelar ett tidigt toppmöte borta mot seriefavoriten Kalmar City.
Selmir Jukans Mörbylånga spelar ett tidigt toppmöte borta mot seriefavoriten Kalmar City.Foto: Gustav Schön

Division 4, herr

Lördag: GAIF (7)-Tingsryd United FC (4)

Annons

Kommentar: Samma fråga som inför helgens övriga matcher: Vilket lag orkar mest i värmen? För GAIF innebär detta seriepremiär.

Första halvlek i ÖM-semin mot SSG imponerade inte, andra halvlek gav däremot mer lovande svar. Tingsryd besegrade just SSG med 1-0 i sin premiär förra helgen. Vi tror på jämnt och målrikt. 3-3.

Lördag: SSG IF (5)-Lessebo (9)

Kommentar: SSG-truppen är inne i en tät period av matcher. Nu väntar en ny hemmadrabbning efter onsdagens trea mot Ängö. Lessebo förlorade med 3-2 i sin premiärmatch mot nykomlingen Påryd i tisdags. Gästerna har enstaka spelare med hög individuell kvalitet. Klarar SSG att bemästra dem så ökar poängchansen avsevärt. 1-2.

Lördag: IFK Borgholm (6)-Ängö BK (10)

Kommentar: Hemmapremiär för IFK. Laget har visat upp en fin defensiv i både 0-0-premiären mot Hossmo och ÖM-semin mot Färjestaden. Ängö är ett lurigt motstånd som ofta blandar och ger. Kalmarlaget föll mot SSG i onsdags och känslan är att Borgholm får gå som knapp favorit på förhand. 3-1.

Lördag: IFK Påryd (3) - Färjestadens GoIF (2)

Kommentar: Hur stark var Påryds bortaseger mot Lessebo i tisdags? Ja, det får visa sig de närmaste veckorna. Färjestaden har matchat bra under sommaren, även om det resultatmässigt funnits mer att önska. Gästerna har fått tillbaka Armin Huseinovic i offensiven och den sistnämndas individuella skicklighet behövs. 2-4.

Division 5, herr

Lördag: Kalmar City (1)-Mörbylånga GoIF (2)

Annons

Kommentar: Ett supertidigt toppmöte och ett rejält kraftprov för Mörbylånga efter två inledande segrar. Kalmar City vann sexan i fjol och många tror att laget kommer rusa igenom femman också. Här krävs förmodligen en maxprestation för att gästerna ska kunna hämta hem poäng. 3-1.

Division 6, herr

Lördag: Bergkvara AIF (-) - Degerhamns IF (-)

Kommentar: Premiär! Degerhamn är tillbaka i seriespel. Nu återstår det att se hur rolig premiären faktiskt kan bli. På förhand är känslan att den tyvärr blir tuff för gästernas del. Bergkvara ser ut att ha kapacitet att blanda sig i toppstriden i år och hemmalaget får vara skyhög favorit här. 6-0.

Division 1, dam

Lördag: Färjestadens GoIF (8) - Ifö Bromölla IF (10)

Kommentar: Färjestadens offensiv imponerade verkligen inte hemma mot Sjöstaden i onsdags. Det krävs kraftig bättring om man ska ha någon chans i höst. Bromölla har också en pinne i de två första omgångarna och efter lördagens match väntar tre raka tuffa bortaresor för Färjestaden. Så hemmapoäng i helgen skulle vara högst nödvändigt. Vågar vi hoppas på 1-1?

Division 2, dam

Lördag: RBK/IFKO (8) -RM IF (2)

Kommentar: Med tanke på årets trupp och den nuvarande formen så lär RM få ta på sig favoritrollen i alla seriematcher den närmaste tiden. Så även mot sammanslagningen Rödsle/Oskarshamn. Hittills har gästerna klarat av att fokusera på sitt eget spel och sin egen prestation i matcherna. Gör man det här också, så blir det en ny trepoängare. 1-4.

Annons

Lördag: GAIF (3) - FC Vetlanda (10)

Kommentar: Vetlanda är en ny seriebekantskap för de lokala lagen – och så även för ÖB-sporten, som inte har en aning om vilken kvalitet gästerna besitter. Bortalaget tog i alla fall en mittenplacering i division 2 Mellersta Götaland förra säsongen. GAIF blandar och ger och har nu fått in målvakten Jill Thuresson i laget. Vi tror på hemmaseger här. 2-1.

Division 3, dam

Söndag: IFK Borgholm (8) - Mörbylånga GoIF (7)

Kommentar: Antagonisterna är tillbaka i samma i samma division och årets första seriederby kommer redan i omgång två. Lagen känns oerhört jämna i år och det är otroligt svårt att säga var det här derbyt ska ta vägen. IFK vann träningsmatchen för några veckor sedan med 2-1. Här luktar det kryss. 2-2.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons