Så går det i FBC:s kval mot Lockerud

På söndag brakar Kalmarsund och Lockerud ihop i SSL–kvalet. ÖB–sporten har tittat på förutsättningar och tippat ett resultat…
Innebandy • Publicerad 23 mars 2019
ÖB–sporten tippar avgörande genom Rebecka Johansson.
ÖB–sporten tippar avgörande genom Rebecka Johansson.

FBC Kalmarsund – IBK Lockerud

Motståndarna

Vem ska FBC se upp med då? Tja, Lockerud har iten någon spelare i den absoluta poängtoppen. Cecilia Habib Westh och Jennifer Wirén är främst i laget med 32 respektive 31 poäng. De snittar ungefär ett mål var per match. När vi tittar tillbaka på de tre senaste tre matcherna är det en spelare som har ett fint facit mot just FBC. Wilma Klingberg har gjort mål i samtliga kamper och i årets seriemöte öste hon in två baljor.

Statistiken

Markant skillnad mellan lagen när det gäller special teams. Lockerud har gjort mål i 45,8 procent av sina power play under året jämfört med 25 procent för Kalmarsund. Dock så är FBC i stället bra mycket starkare i box play. Håller tätt 79,2 procent av utvisningarna jämfört med 60,7 procent för Lockerud. I det stora hela talar det här ändå för motståndarna – FBC ha inte råd med några utvisningar här!

Formkurvorna

Ser starkt ut på båda fronter. FBC avslutade serien med fyra vinster och en oavgjord. Detta trots att laget säkrat seriesegern tidigt. Lockerud med fyra vinster och en förlust. Bland annat 4–2 mot serievinnaren Skoghall.

Tipset

Ett offensivt, aggressivt Lockerud mot ett Kalmarsund som hugger likt kobror i omställningarna. Den matchbilden förväntar vi oss. Fyra raka matcher mellan lagen har slutat oavgjort. Självklara tipset även här? Nä, det hade varit en aning för uppenbart. Det blir jämnt och målsnålt igen men vårt tips är att kvaldrottningen Rebecka Johansson avgör till 3–2 då ett par minuter återstår av ordinarie matchtid.

Uppsnack med årets kvarnligavinnare:

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.