1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rosell galans stora vinnare

Algutsrumsskytten Louise Rosell blev årets stora vinnare på Ölands idrottsgala när hon tog hem priset Årets idrottsprestation. Högby blev årets förening och Ronny Andersson från Ölands skidklubb årets idrottspersonlighet.
Louise Rosell stod för Årets idrottsprestation när hon blev fyra på junior–VM i Skytte. Algutsrumskytten fick kliva upp och ta emot checken på 25 000 kronor från Ölands sparbanksstiftelses Rune Åstrand.

Efter ett år med en fjärdeplats (samma poäng som tredjeplatsen) i junior–VM i Sydkorea i liggande skytte 50 meter och seger i Nordiska mästerskapen så plockade Louise Rosell hem titeln Årets idrottsprestation.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Självklart är det guld som gäller framöver. OS–guld vet jag inte men 2024 ska jag ta mig dit, säger vinnaren.

– För att ta mig till OS som är mitt stora mål så är det tre gånger 40 som gäller. 40 skott i knästående, 40 i liggande och 40 i ställning, där man står upp. Du skjuter det på en tid av två timmar och 45 minuter så det är tufft.

Ronny Andersson fick priset som årets idrottspersonlighet, efter alla år som Ölands skidklubbs eldsjäl och ett år med tre blodproppar klarade han ändå av Vasaloppet.

– Jag tänkte att det var kört när jag först ställde mig på skidorna och skulle träna. Men jag lyckades med min målsättning och det är jag riktigt stolt över.

Högby IF tog titeln årets förening efter att ha anordnat SM–tävlingar, högpresterat på toppen och samtidigt fortsätter med fin bredd.

– Vi tycker det är lika fantastiskt när David Nilsson lyckas i Nordiska mästerskapen som när innebandytjejerna flickor 14 år vinner serien i Småland, säger Mattias Carlsson.

– Det är ganska sjukt, vi är en pyttedel i en nordöländsk kommun men det är väldigt duktiga människor som sporrar folk till framgång.

Läs mer

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Öland

Efterlyser bättre skyltning på cykelväg

Ett par från Kalmar har skrivit till Eddie Forsman, ordförande i styrgruppen för projekt Ölandsleden, med förslag till förbättringar.

Sport

Trafikbesvären följdes av mardrömsstart i premiären

IFK stördes av de öländska bilköerna på väg till seriepremiären.

Ridsport

Eriksson klar för SM - men avstår

Ryttaren satsar mot annan tävling: ”Vill samla mer rutin”

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Sport

Högbystjärnan under drömgräns i Närke

33-åringen satte nytt småländskt rekord på 3 000 meter.