Sport

RM:s efterlängtade trendbrott - tog säsongens andra trepoängare

Fotboll, Div. 4, Herr Artikeln publicerades
Linus Ämtvall gjorde sin sista match i RM-tröjan på ett tag.
Foto: Magnus Anderberg
Linus Ämtvall gjorde sin sista match i RM-tröjan på ett tag.

RM tog ledningen och behöll den matchen ut. Lördagens seger var den första sedan premiären och innebar viktiga poäng i bottenstriden och var ett styrkebesked inför derbyt.

– De blir frustrerade när bottenlaget kommer dit och tar ledningen

Fotboll, div. 4 herr

Ingelstads IK - RM IF 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 Oscar Strömqvist, 0-2 Mateusz Marks

Visa mer...

RM är alltjämt sist i fyran. Och är i behov av poäng för att rädda kontraktet. På Runvallen för drygt en vecka sedan såg det ut att bli en efterlängtad trepoängare. Men med kvarten kvar tappade man ledningen och förlorade till slut med 3-1.

Istället kom den i lördags på bortaplan mot Ingelstads IK.

– Det här var en go insats. Tidigare har de inte vågat tro på det de gör. Men nu hade grabbarna en otrolig beslutsamhet i allt de gjorde, säger RM:s tränare, Daniel Andersson.

Inledningsvis var det ett ställningskrig. RM ägde bollen och hemmalaget fick kontra. Men efter 22 minuter tog gästande RM ledningen genom Oscar Strömqvist. Ett resultat som laget skulle få med sig in till halvtidsvilan.

– De blir frustrerade när bottenlaget kommer dit och tar ledningen. Så de blev ganska griniga och det slängs fram ett par ostskivor.

Totalt blev det sju gula och ett rött kort i matchen. Men RM-spelarna behöll lugnet bäst. Och sista kvarten på Ingelvi skulle sluta annorlunda än den hemma på Runvallen senast. I den 77:e minuten fick RM en frispark som den vänsterfotade Mateusz Marks förvaltade på bästa sätt. Han skruvade in bollen i närmsta krysset och 2-0 var faktum.

– När Mateusz satte frisparken kändes det avgjort. De trycker på men vi reder ut stormen. Vi håller rent framför mål och grabbarna behåller fokus.

I slutminuten reducerade förvisso hemmalaget. Men RM lyckades hålla undan och tog säsongens blott andra trepoängare. Den första kom i premiären. På fredag väntar öländskt derby. Då Färjestaden besöker Runvallen.

– De får anses som klara favoriter. Men vi får se.

På tilläggstid drog Magnus Jansson på sig ett gult och är därmed avstängd till derbyt. Och Linus Ämtvall gjorde sin sista match på ett tag. Han ska nämligen börja studera till hösten.

– Det blir givetvis tuffare för oss när vi saknar ryggradsspelare. Linus har haft en jättebra säsong. Men familj, jobb och sånt går alltid före.

I och med helgens trepoängare käkade RM in en del av försprånget till framförvarande. Med en match mindre spelad än Blomstermåla och Kalmar Södra är man nu bara två respektive tre poäng efter.