1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

RM:s fina hälsning efter imponerande vändningen

RM hade 25 minuter på sig att vända 1–2 mot Gullabo. De behövde bara en kvart.
– Fy fan vilka grabbar, helt sinnessjuka. De är så fina. Och så jäkla gutt att få ge Mattias den här vinsten, säger Daniel Andersson.
Hampus dorch gjorde mål efter tolv minuter första gången mot Gullabo och gjorde mål efter tolv minuter även andra gången.

RM spelade mot Gullabo/Gullaboås den 10 augusti på Runvallen. Vid ställningen 1–2 skadade Mattias de Graaf sig så olyckligt att det resulterade i krossade fotknölar och bruten fotled. Det återstod då 24 minuter av matchen och domaren valde att bryta.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Matchen återupptogs på tisdagskvällen.

– Det har känts som en förlust hela tiden, så det här blev en andra chans att ta tillbaka poängen som vi kändes bestulna på, säger Hampus Dorch.

Det var han som gjorde 1–0 i matchen för dryga två veckor sedan, efter tolv minuter. Och nu var det han som gjorde 2–2, tolv minuter in även den här gången faktiskt. På nick från nära håll.

– Vi flyttade upp mycket mer folk än vi brukar och satsade mer på inläggsspel för att skapa kaos i boxen. Och det lyckas vi med också. Målet kom rätt tidigt så det var bara tillbaka och satsa på trean också.

Hur var det att kliva ut till en 25–minuterskamp?

– Det är jäkligt speciellt, en konstig känsla men kul. Det fanns ingenting att hålla tillbaka till, här ska man inte kunna hinna bli trött.

Tränare Daniel Andersson:

– Vi hade inget att förlora, bara att vinna. Så det vara bara att chansa. Viktigaste var att vi inte började skicka långbollar hejvilt utan lira på. Vi misstänkte att de skulle backa hem och försöka mygla bort tiden.

Så blev det. Gullabo ställde närmast upp ett handbollsförsvar och RM fick ett ruskigt tryck med Dorch och David Kälveus som matade inspel från varsin kant och Dennis Johansson fors och Linus Ämtvall som gav tyngd i boxen.

– Vi borrar oss fast snabbt, sedan är det svårt för dem att börja spela när vi väl fått in ett mål, säger Andersson.

– De är inte roliga att möta. Hela laget gör precis som vi sagt innan och det blir jäkligt svårt för Gullabo att åka upp hit och försvara en 2–1-ledning i 24 minuter, konstaterar Dorch.

Ämtvall blev matchhjälte. Även den här gången efter inlägg och nick långt inne i boxen. RM kunde sedan behärskat spela av de sista tio minuterna.

– Fy fan vilka grabbar, helt sinnessjuka. De är så fina. Och så jäkla gutt att få ge Mattias den här vinsten, säger Andersson

– Det har varit jobbigt, nästan sentimentalt. Jag tror alla kände så och vi knyter näven för att visa vilket gott lag vi är. En jäkla moralseger.

RM skickade sedan iväg en hälsning till Mattias de Graaf, som har planerad operation på onsdagen: ”Från noll poäng till tre poäng på 25 minuter. Det här var för dig”

images1 bild
enlarge

Segern tar upp RM till serieldning igen – en pinne före Torsås. På lördag väntar Ölandsderby mot formstarka Böda/Högby.

– Nu ser det jäkligt roligt ut igen, säger Dorch.

– Det är idel tuffa matcher kvar, konstaterar Andersson.

Läs mer

Öland

App: Mörbylånga mäter badtemperaturen på östra sidan

Nu utökas servicen avseende badtemperaturer i Mörbylånga kommuns mobilapplikation.

Öland

Orosanmälan avslöjade narkotikabrott

Polisen avslöjade på söndagskvällen ett narkotikabrott i Färjestaden.

Öland

Bråkigt på campingar: Polisen ingrep

Hot och misshandel, polisen fick ingripa efter bråk på två campingar på norra Öland.

Coronavirus

Så ska smittan stoppas: ”Full bemanning”

Följ smittskyddsreglerna – om inte kan kommunen stänga serveringsstället. ”Det är ett påtryckningsmedel vi har”, säger Joel Schäfer, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm.

Sport

Ketchupeffekt för padel på södra Öland

”Vi kan inte bara ligga efter hela tiden”

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.