1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

RM mot ”Prisse” i premiären

2–4 och 0–1 ifjol. 2017: 0–4 och 1–4 . 2016: 0–5 och 0–1. Vi får backa tillbaka till våren 2015 för att hitta en RM–seger mot Team Södermöre. Nu möts de i premiären.
– De är lite som kusinen på andra sidan bron, det har gått lite troll i matcherna, säger Julius Sääf, RM–tränare.
Efterlängtat jubel för Julius Sääf och gänget?

RM:s damer sparkar igång säsongen mot laget som blivit ett spöke – nu med Andreas Prins (tidigare IFK Borgholm) som tränare.

– Det låter väl kaxigt, men de måste göra sitt livs match för att ta poäng. Vi kommer gå all in för att ta alla och spela vårt spel med bra fart, säger ”Prisse”

– Han har ju en svansföring som gör att viljan att vinna blir större…jag tror att ”Prisse” bidrar till att många vill gå in och fajtas lite extra, konstaterar Julius Sääf.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Ifjol kom RM före Södermöre i serien men förlorade lagens inbördes möten.

– Första förlusten kom mot dem ifjol, efter vår starka start släppte vi in fyra bollar mot dem. De är lite som kusinen på andra sidan bron. Det blir nästan som mot ett Ölandslag, alla känner alla och det har gått lite troll i matcherna, fast att vi spelat bra har det blivit torsk.

RM har sju raka förluster mot Södermöre inför årets premiär.

– Lite revanschkänslor är det och vi går in i serien med god moral i gänget.

Södermöre är ett av lagen som nämns i förhandssnacket som serievinnare.

– Jaså, det måste bero på tränaren? Haha, nä, vi har ett bra lag med bredd och målsättningen är att vara i toppen, självklart vi vill uppåt, säger ”Prisse”.

Andreas Prins, numera Södermöre–tränare.