RM kämpade till sig poäng i slutet: ”Känns ju alltid gött”

Trots hackande spel och ineffektivitet framför mål fick RM till slut med sig 1–1 mot Ronneby efter ett sent mål signerat Maja Sjögren.
– Så som matchen artade sig så blev det ju bra till slut, säger tränaren Henrik Slunge.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 13 augusti 2018
RM:s Petra Arvidsson jobbade på bra på innermittfältet.
RM:s Petra Arvidsson jobbade på bra på innermittfältet.

RM startade optimistiskt under den första kvarten. Men sedan tog hemmalaget Ronneby över.

– Ja, sedan blir det lite mer flängigt och de tar över mer och mer. Vi kommer inte rätt i andrabollar och de vinner lite för mycket närkamper, så vi får inte riktigt till det. Men vi har ändå ett ribbskott och en annan bra chans, men så får de 1–0 när det bara är någon minut kvar av första, säger RM-tränaren Henrik Slunge.

Den andra halvleken fortsatte ungefär på samma sätt.

– I andra är det fortfarande relativt jämnt och vi får fortfarande inte till det riktigt. Vi gör väl ingen topprestation, men vi är ändå med i matchen och när det är en kvart kvar så går vi över till tre backar och tre forwards bara för att få till kvitteringen.

Och den taktiska förändringen bar frukt. RM skapade en hel del farliga chanser och när 93 minuter spelats kom till slut 1–1-målet.

– Efter mycket om och men får vi en tå på bollen i straffområdet och kan kvittera på övertid. Det känns ju alltid gött, säger Slunge.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.