Annons

Reservplan till premiären – ”Värsta läget sedan 2006”

En efterhängsen vinter och en regnig höst har skapat svårigheter för flera föreningar inför seriepremiären de närmaste dagarna. SSG:s hemmaplan Björkvallen är inget undantag. Den kommer vara ospelbar till premiären på fredag.
– Vi har pratat om spel nästa hemmamatch den 27 april, men även den är jag tveksam över, säger planskötaren Kenneth Alfredsson.
FOTBOLL, DIVISION 5 • Publicerad 12 april 2018
Kenneth Alfredsson, Mr. SSG.
Kenneth Alfredsson, Mr. SSG.

Reservplanen är reservplanen för SSG när laget inleder årets division 5-säsong.

– Ja, det börjar i och för sig se lite bättre ut nu, men det är lätt att man springer sönder planen när den är så blöt, säger planskötaren och Mr. SSG Kenneth Alfredsson om tillståndet för Björkvallen.

Annons

Problemet enligt honom är att Björkvallen ligger på lerjord där vattnet inte rinner undan på samma sätt som på reservplanen i Sandby.

– Större delen av planen på Sandby ligger på sand, så blötan rinner bort där.

När tror du Björkvallen är spelbar?

– Svårt att säga. Vi har pratat om nästa hemmamatch den 27 april, men det är jag tveksam över. Fast det kan förstås hända mycket på fjorton dagar om det får växa lite.

Kenneth Alfredsson vet vad han pratar om.

– Tja, det är den 47:e säsongen jag gör det här nu. 2006 var det nog ännu värre. Då kunde vi bara spela en match på Björkvallen innan den blev för blöt och vi fick gå tillbaka till Sandby. Sen kunde vi inte spela på Björkvallen igen förrän den 2 juni.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons