Annons

Rejäla värdemätare väntar Kalmarsund

En tuff dubbelhelg på bortaplan stundar.
Går allt FBC Kalmarsunds väg så kan kvalbiljetten säkras.
– Vi vet att vi förmodligen kommer få möta något av de här två lagen i kvalet senare, säger FBC-forwarden Emelie Rosenqvist.
Innebandy, allsvenskan dam • Publicerad 26 januari 2019
FBC-forwarden Emelie Rosenqvist gjorde två mål i söndagens match mot Rönnby Västerås. Nu väntar betydligt starkare motstånd på papperet.
FBC-forwarden Emelie Rosenqvist gjorde två mål i söndagens match mot Rönnby Västerås. Nu väntar betydligt starkare motstånd på papperet.Foto: Magnus Jansson

FBC Kalmarsund fick kämpa hårt förra helgen för att plocka sex poäng mot den västra allsvenskans två bottenlag. Nu väntar en ny dubbelhelg och motstånd från samma serie, men den här gången är det från andra änden av tabellen.

Skoghall och Lockerud Mariestad parkerar på plats ett och två i den västra serien. Emelie Rosenqvist och Kalmarsund vet att man kommer att få bekänna färg.

Annons

– Det är nog säsongens tuffaste helg. Den västra serien är väldigt bra och vi vet att vi förmodligen kommer få möta något av de två lagen i kvalet senare, om vi tar oss dit, säger FBC-forwarden.

Kalmarsund står på 33 poäng efter 14 matcher. Söndagens motståndare Skoghalls facit är 37 poäng på samma antal matcher. Karlstadlaget värvade starkt inför den här säsongen och har, precis som FBC, en tydlig målsättning att nå SSL.

– Skoghalls spelare är kanske lite större än oss, men vi är snabbare. Mariestad mötte vi i kvalet mot SSL förra säsongen och det var tuffa matcher. Om vi ligger rätt i vårt försvar så tror jag att vi har en fördel av våra snabba omställningar.

FBC-gänget lämnar Mariestad direkt efter lördagens match för övernattning i Karlstad.

Hur många poäng krävs i helgen för att du ska vara nöjd på söndag kväll ?

– Jag är en vinnarskalle, så jag måste säga sex poäng där. Hade jag inte gjort det så hade jag blivit blivit besviken på mig själv, säger Emelie Rosenqvist.

Åtta omgångar återstår av allsvenskan och serieledande Kalmarsund har för närvarande 15 poäng ner till trean Fröjered. Om resultaten går FBC:s väg så finns det alltså en möjlighet att kvalbiljetten kan kvitteras ut redan i helgen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons