GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pucken: mycket muskler – inget tjafs

– Det ska vara hårt men schysst. Det är lite störande med spelarna som drar på sig massa gula kort för tjafs hela tiden, säger Joakim ”Pucken” Olsson
Han bildar Ölands hårdaste mittbackspar ihop med Mattias Nilsson.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 11 april 2018
Joakim ”Pucken” Olsson, stenhård bonde från Norra Kvinneby.
Joakim ”Pucken” Olsson, stenhård bonde från Norra Kvinneby.

”Pucken” kallas han. Inte för att han är stenhård, som man kan tro.

– När jag var liten och spelade fotboll i trädgården med grannen sa jag fel, ”passa pucken” istället för ”passa bollen”. Sedan har det hängt med.

Han lirade bara sporadiskt i a–laget i yngre år men sedan comebacken vid 29 års ålder har han varit given.

– Det var dåligt med folk till någon b-lagsmatch så de frågade om jag ville vara med. Då hade jag inte spelat på ett par–tre år. Det gick rättså bra direkt, berättar han.

– Jag pluggade först på Ingelstorp och hade en egen ladugård och då fanns det inte tid och ork till fotbollen. Men jag fick tillbaka suget när jag fick förtroende i a-laget av ”Putte” (Patrik Svensson) och Johan (Gustafsson) som var tränare och då var det roligt.

Han har därefter lirat 67 matcher sedan comebacken 2015 utan att bli avstängd, trots sin tuffa och hårda spelstil.

– Jag har bara haft två gula kort sedan comebacken, inte ett enda ifjol. Jag försöker hålla mig till godkända tacklingar och jag brukar inte tjafsa med domarna utan går därifrån direkt.

Du är en motpol till vissa andra i laget utan att nämna några namn?

– Ja, det kan ju vara lite störande när de drar på sig massa gula kort för tjafs hela tiden.

Vad tycker du om den stilen?

– Det är lite jobbigt ibland, för det drabbar ju laget när de blir avstängda och det kan bli dålig stämning om man lägger krut på domaren istället för att göra vad man ska på plan.

Om du får välja på att göra mål, lägga en grym framspelning eller att sätta en perfekt tackling, vad väljer du?

– Om jag ta bollen med en perfekt tackling och sedan spela i ett andraläge är det roligaste. En riktig bröstvärmare, det är fint.

På träningar, om du och Mattias Nilsson möts i en duell, vem vinner den?

– Det är väl Mattias ofta, även om jag är rätt tuff är det som att springa in i ett berg ungefär. När det gäller närkampsspel är det ingen som ska springa över oss här i trakten i år.

Försvarsspelet var dock ett frågetecken ifjol, SSG öste in mål men läckte sedan bakåt.

– Det var ofta vi ledde med tre–fyra mål och ändå förlorade. Det var lite tråkigt, kändes som vi borde varit högre upp i tabellen.

Har ni någon lösning till i år?

– Jag vet inte om folk klev ner för lågt så att det blev ytor för motståndarna att slå in returer. Det var lite rörigt. Och det är väl det vi måste bli bättre på, få bort bollarna ur straffområdet.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.