Annons

Profilerna startar podcast om den lokala fotbollen: ”Fått massa positiv respons”

Podcasts finns om det mesta nu för tiden.
Nu finns det även en om den lokala fotbollen.
– Vi vill snacka om det som inte vanligtvis syns i media. Det får en egen kanal, säger Andreas Lundqvist, en av två grundare av podcasten.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 23 februari 2022
De båda lokalbollsprofilerna Ludvig Holmertz och Andreas Lundqvist lärde känna varandra när de spelade tillsammans i Lindsdals IF. Nu gör de podcast ihop.
De båda lokalbollsprofilerna Ludvig Holmertz och Andreas Lundqvist lärde känna varandra när de spelade tillsammans i Lindsdals IF. Nu gör de podcast ihop.Foto: Privat

Det är de två lokalbollsprofilerna Ludvig Holmertz, 26, och Andreas ”Sunken” Lundqvist, 25, som har kläckt idén om att starta en podcast om den lokala fotbollen i Kalmar och på Öland. Tanken är att serierna från division 2 hela vägen ner till division 6 ska bevakas och uppmärksammas.

Visionen om att göra podcast fick den nyblivne ölänningen Holmertz, som själv spelar fotboll i IFK Berga, i början av året.

Annons

– Det var ”Luddes” idé, som kom lite från ingenstans, det är han som är hjärnan bakom det hela. Han hörde av sig, tyckte att han saknade information om lokalfotbollen och frågade ifall jag var sugen på att göra en podcast. Det var typ i början av januari, säger Lundqvist.

I fredags släpptes det första avsnittet och podcasten ”Lokalbollstugget” blev officiell.

– Vi diskuterade lite hur vi skulle göra och tänkte att vi väntar lite med första avsnittet så att vi hinner samla lite information om klubbarna.

Utöver att lagen, matcherna och serierna ska bevakas kan lyssnarna också komma att få höra en och annan profil.

– Tanken är att vi i början ska gå igenom serierna lite lätt så att folk får en överblick. Sedan ska vi gå igenom helgens matcher och kanske ha in gäster. Lite lokalbollsprofiler som kan diskutera deras lag eller bara den lokala fotbollen rent allmänt. Vi vill också snacka upp vissa matcher, säga att det är ett derby mellan Färjestaden och Pukeberg, ett Kalmarderby eller liknande så kan det handla om det.

Grundarna vill också engagera sina lyssnare runt om i lokalbollsbubblan. Till exempel så har Lindsdalsspelaren Lundqvist bra koll på den öländska fotbollen. Men kunskapen finns främst om lagen i trean och fyran som han själv mött flera gånger vilket gör att de vill ha in information även om lagen längre ner i seriesystemet.

– Jag har väl koll på de lagen som är i fyran. Sedan gällande femman och sexan så vill vi ju be om hjälp. Tanken är att folk gärna får skriva om deras lag. Om de har hört några rykten så att vi kan samla allt på en och samma plats. Det kan vara vad som helst som händer, tips eller idéer.

Lundqvist menar att det finns ett tomrum att fylla.

– Det blir inte mycket media kring trean, fyran och de lägre serierna. Vi vill snacka om det som inte vanligtvis syns i media. Det får en egen kanal.

Vad har ni fått för respons från lyssnare så här långt?

Annons

– Vi har bara fått en massa positiv respons. Folk som tycker det är väldigt roligt och förvånansvärt bra standard, vilket är väldigt kul då det är första gången någon av oss gör detta. Folk känner ju som oss att att saknas information om lokalfotbollen och tycker det är roligt att allt samlas på en och samma plats.

”Vi har bara fått en massa positiv respons. Folk som tycker det är väldigt roligt och förvånansvärt bra standard, vilket är väldigt kul då det är första gången någon av oss gör detta. Folk känner ju som oss att att saknas information om lokalfotbollen och tycker det är roligt att allt samlas på en och samma plats.”
Andreas Lundqvist.
Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons