Annons

Ponnyallsvensk premiär i Mörbylånga

Ponnyallsvenskans div 3 inleddes i helgen. Arrangören Mörbylångadalens Ridsällskap, bjöd in till tävlingen Världsarvshoppet på Hälsogården i Risinge.
Trots en otäck olycka kunde hemmalaget komma till start med tre olika lag.
– Vårt mål är att alla som vill ska kunna få vara med i ett lag, säger Nina Sabel, tävlingsledare.
Ridsport, ponnyallsvenskan div. 3 • Publicerad 22 april 2019
Tilda Ståhlgren och C-ponnyn Fricadell, Åkerbo Hästklubb, red hem segern i söndagens Lätt C på Världsarvshoppet i Risinge
Tilda Ståhlgren och C-ponnyn Fricadell, Åkerbo Hästklubb, red hem segern i söndagens Lätt C på Världsarvshoppet i RisingeFoto: Amanda Funkquist

Världsarvshoppet genomfördes för andra året i rad och klubbens tävlingsledare är extra glad att få arrangera en premiäromgång av ponnyallsvenskan.

-Det är något fler starter än förra året, trots att vi ligger precis i påskhelgen. Det är alltid extra spännande med lagtävlingar och det blir mycket folk på läktarna. Vi hade påsktema på banan och det blev en bra tävlingsdag trots olyckan, förklarar Nina Sabel (se separat artikel).

Annons

Totalt genomfördes 95 starter under dagen och klasserna varierade från Lätt E till Lätt C.

Mörbylångadalens Ridsällskap är verkligen en förening på frammarsch, medlemsantalet växer och en ständig ström av nya tävlingsekipage fyller på i startlistorna.

– Det var verkligen kul att vi hade underlag så det gick att anmäla tre lag. Division 3 vänder sig ju till de yngre ryttarna som inte har tävlat så mycket så när det finns underlag så får alla som vill rida i lagen, förklarar Nina Sabel.

– Det händer verkligen mycket i klubben nu och det är jätteroligt, det dyker upp nya ryttare och ungdomssektionen ordnar aktiviteter kring klubben, förklarar Pia Funkquist, sedan många år aktiv i föreningen.

För övrigt har det åter varit en intensiv öländsk ridsporthelg. På Kalmar Hästsportklubb deltog ett flertal Ö-ponnyekipage i SM-kvalklasserna; Eric Larsson, Ida Johansson och Nova Nilsson, Ölands RF, Emilia Funkquist, Mörbylångadalens RS och Nelly Liljegren, Ölands Sportryttare.

Ostkustens Dressyrryttare har ridit hem placeringar i Medelsvår dressyr och Sikehamn Hästsportklubbs dressyrlag har haft allsvensk premiär i div 3 i Eriksmåla.

Det innebär att samtliga Öländska ridklubbar i helgen haft tävlingsekipage på banorna runtom i regionen och samtliga klubbar har ridit hem minst en placering. Så bra och jämn nivå, med ekipage från grund till elit, har nog aldrig Öländsk ridsport tidigare varit. Hopp- och dressyrlag i flera divisioner, både ponny och häst. Dessutom har vi voltigeekipage på högsta Sverigenivå i form av Ölands Voltige, Sikehamn.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons