Annons

Polisen: Idrottare räknas inte i nya begränsningen

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Idrott • Publicerad 28 mars 2020

Under fredagen fattade Regeringen beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ytterligare. Det nya maxantalet reducerades från 500 ner till 50 personer och börja gälla från och med söndag 29 mars.

Polisen meddelar på sin hemsida att vid idrottsevenemang, likt en fotbollsmatch eller friidrottstävling, så räknas inte idrottare och ledare in i deltagarskaran.

Annons

”Vid ett fotbolls- eller hockeyevenemang och friidrottstävlingar räknas endast publiken, inte idrottare och tränare, som deltagare. Vid teaterföreställningar och konserter räknas endast publiken, inte ensemblen eller bandet, som deltagare. Det eftersom det är publiken som utgör den större folksamlingen”, skriver Polisen på sin hemsida.

Andra regler kan gälla vid exempelvis motionslopp.

”När det gäller vissa idrottsevenemang till exempel motionslopp, där den huvudsakliga folksamlingen består av de som utövar idrotten, inräknas i begreppet deltagare både publiken och löparna”.

Frågor kring specifika sammankomster eller tillställningar hänvisas till respektive arrangör.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons