Annons

Plockade hem EM-guld i Frankrike

Öland har fått en EM-guldmedaljör i fäktning. Peter Barvestad, boendes i Norra Möckleby, vann sin åldersklass när veteran-EM avgjordes i Frankrike.
Fäktning • Publicerad 31 maj 2019
Peter Barvestad vann sin åldersklass i veteran-EM i fäktning som avgjordes i Frankrike.
Peter Barvestad vann sin åldersklass i veteran-EM i fäktning som avgjordes i Frankrike.Foto: Privat

Peter Barvestad, som är pappa till fäktarprofilen Kinka Barvestad, har tagit flera mästerskapsmedaljer de senaste åren. Nu kan han lägga ytterligare en till samlingen.

När veteran-EM i fäktning inleddes i franska Cognac i onsdags så tog 62-åringen hem guldet i sin åldersklass, 60 plus, i grenen värja. Efter en lång tävlingsdag, i konkurrens med cirka 150 startande, så besegrades till slut fransmannen Bertrand Sicot med 10-7 i finalen.

Annons

– Det var en heldag. Från åtta till morgonen till åtta på kvällen. Man går alltid in med målsättningen att vinna. Det var riktigt kul, säger guldmedaljören själv om tävlingen.

Rutinerade Barvestad är ursprungligen från Stockholm. Han tävlar för Kalmar Fäktklubb, där han även är verksam som ungdomstränare.

Hur är den öländska representationen?

– Vi har ganska många unga ölänningar som är igång. Vi brukar skoja ibland om att vi borde starta en öländsk klubb, men det funkar bra i Kalmar.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons