1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

PAIF först ut på Öland med padel

Persnäs AIF blev i påskhelgen den första föreningen på Öland som tog upp padeltennis på programmet. Hemmaplan är på Klinta camping i Köpingsvik.
Carita och Tomas Ekberg samt Henke och Helena Bertilsson tillhörde dem som var först ut med
att prova på Padel i PAIF. I mitten initiativtagaren Leif Gerhardsson.
Foto: Privat

Det har varit mycket skriverier om banor som ska byggas på Öland – mindre snack om vilka som ska spela padel. Nu har PAIF blivit första klubben att lira den hajpade rackertsporten.

– Det var mycket roligt. Ni som ännu inte har provat har något roligt att se fram mot säger PAIF:s ordförande Carita Ekberg som själv provade på sporten för första gången under påskhelgen.

Det är de som är ledare i föreningen som har fått erbjudandet i första hand och tolv av dem var med på premiären i Köpingsvik där det finns en bana.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det här är ledarvård i praktiken och extra roligt att kunna erbjuda dem som driver PAIF att vara med från början säger Leif Gerhardsson som är initiativtagare och instruktör.

Leif spelar själv sedan flera år tillbaka först och främst i Stockholm där han jobbar när han inte är hemma i Byxelkrok.

– Nu fortsätter vi med att ordna små event och så vidare efterhand samtidigt som de som har nu har provat på finns i en grupp på sociala medier och utmanar varandra. Sen får vi se hur fortsättningen blir, säger Leif.

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Sport

Hoppade nytt klubbrekord - i första försöket: ”Alltid roligt”

Lista: Mästarna från veteran-ÖM

Sport

Beskedet: Loppet ställs in

”Måste även tänka på funktionärernas säkerhet”