Ölänningen lämnar Superettan-klubben

Efter tolv år i Jönköping Södra lämnar Christer Persson från Algutsrum klubben.
– Han har varit en otroligt viktig och stor del i de framgångar vi har haft när vi gick upp i Allsvenskan. Han har varit viktig med sitt lugn och det blir ett stort hål i föreningen nu, säger lagkapten Tommy Thelin till Jönköpingsnytt.
Fotboll, superettan • Publicerad 14 november 2018
Christer Persson: ”Från i somras någon gång har jag märkt en förändring i föreningen som jag inte riktigt känner mig hemma i”
Christer Persson: ”Från i somras någon gång har jag märkt en förändring i föreningen som jag inte riktigt känner mig hemma i”

På onsdagseftermiddagen blev det klart att Christer Persson lämnar Jönköpings Södra.

– Från i somras någon gång har jag märkt en förändring i föreningen som jag inte riktigt känner mig hemma i, sade han i en intervju med Jönköpings Posten innan laget gick ut med att Christer lämnar officiellt på på sin hemsida.

Christer har varit verksam i Jönköpings Södra IF i 12 säsonger. Först som spelare och från och med 2014 som assisterande tränare och scoutingansvarig.

– Vi vill tacka Christer för alla de insatser han gjort för Jönköpings Södra IF, såväl som spelare som ledare. Christer har alltid uppträtt professionellt och med stor lojalitet till föreningen. Vi önskar honom all lycka till i hans framtida karriär, säger ordförande Mats Tidstrand.

Christer Persson har under året var först varit manager, i stort sett fungerat som huvudtränare, och sedan assisterande tränare. J–södra klarade sig kvar i Superettan med tre poäng till godo.

– Jag tycker det är tråkigt att han lämnar. Han har varit en otroligt viktig och stor del i de framgångar vi har haft när vi gick upp i Allsvenskan. Han har varit viktig med sitt lugn och det blir ett stort hål i föreningen nu, säger lagkapten Thelin till JNytt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.