Annons

Ölänningen blir manager i Superettan

Efter tre raka förluster bryter Jönköping Södra kontraktet med Jörgen Wålemark. Ersättare bli Christer Persson från Algutsrum som manager och Stefan Jörgensen som huvudtränare.
– Det är något jag ser fram emot och är givetvis stolt över det. Jag har varit i föreningen i många år och detta är såklart en ära, säger han till Jnytt.se.
Fotboll, Superettan • Publicerad 19 april 2018
Christer Persson, från assisterande tränare till manager.
Christer Persson, från assisterande tränare till manager.Foto: Foto: Jönköping Södra

Klubben kommenterar på sin hemsida att ”styrelsen i Jönköpings Södra och Jörgen Wålemark har gemensamt tagit beslutet att bryta det kontrakt Jörgen haft som huvudtränare för föreningens a-lag.”

Detta innebär att Christer Persson tar över med omedelbar verkan som manager, bredvid Stefan Jörgensen från klubben som blir ny huvudtränare. En lösning som var på tal efter förra säsongen när ÖB–sporten pratade med Christer Persson efter sortin ur allsvenskan:

Annons

Är du ett alternativ som ny huvudtränare?

– Det går inte Svenska fotbollsförbundet med på. Om det blir aktuellt med ny tränare har jag inte den högsta tränarlicensen som krävs, så där faller det. Men jag har näst högsta och det finns väl tankar på att gå sista utbildningen vad det lider, konstaterade Christer då.

– Det är i så fall om jag är med i en tränarkonstellation och tar mer ansvar.

Christer Persson till Jnytt:

– Det innebär att jag har huvudansvaret för a-lagsverksamheten och det är något jag ser fram emot och är givetvis stolt över det. Jag har varit i föreningen i många år och detta är såklart en ära.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons