Ölänningen blir huvudtränare i Jönköping

Pontus Dorch är klar för sitt första uppdrag som seniortränare.
Fotboll • Publicerad 20 november 2018
Pontus Dorch spelade ett par för moderföreningen Färjestadens GoIF förra året. Här i duell med RM:s William Alvarmo.
Pontus Dorch spelade ett par för moderföreningen Färjestadens GoIF förra året. Här i duell med RM:s William Alvarmo.Foto: Magnus Anderberg

FGoIF-produkten Pontus Dorch flyttade till Jönköping i somras för ett jobb som fotbollskonsulent på Smålands FF. Efter att tidigare ha tränat IFK Bergas ungdomslag inleder han nu sin karriär som seniortränare.

På tisdagen presenterades 29-åringen som ny huvudtränare för Jönköpingslaget IF Haga. Division 4-nykomlingen trillade ur trean i år.

– Jag tycker om att jobba med utveckling av spelarna och gruppen som helhet. Tanken först var att fortsätta inom ungdomsfotbollen, men när den här möjligheten dök upp under hösten tänkte jag om. Jag ser det här som en bra utmaning och en bra möjlighet för mig själv att utvecklas, säger Pontus Dorch till föreningens hemsida.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.