Annons

Öländskt talangstråk till Bergavik

Tre öländska talanger har på kort tid bestämt sig för IFK Berga.
U-laget tränas av ö-bekante Robin Hillström.
– Det är inget aktivt arbete, säger 25-åringen.
Fotboll • Publicerad 10 januari 2019
Robin Hillström (vänster) – på bilden i ett införreportage till CoBödabana för ett par år sedan – är ny huvudtränare i IFK Bergas U19-lag.
Robin Hillström (vänster) – på bilden i ett införreportage till CoBödabana för ett par år sedan – är ny huvudtränare i IFK Bergas U19-lag.Foto: Arkiv

IFK-duon Malsjor Ulaj och Jacob Karlström är på väg dit. Mörbylångas Theo Westberg är redan klar. Den senaste tiden har tre öländska talanger bestämt sig för IFK Berga.

Trion ska ingå i föreningens U19-lag, men den öländska kopplingen i laget slutar inte där. Säsongen 2019 tränas gänget av Robin Hillström. Förra året var han u-tränare i Färjestadens GoIF. Innan dess gjorde han sporadiska insatser som målvakt för IFK Borgholm.

Annons

– Vi kommer träna fyra gånger i veckan och spela i en serie för U19 Elit. Målet är att få upp spelare till a-laget, säger 25-åringen.

Har du haft någon inblandning i de här öländska värvningarna?

– Nej, inte jättemycket. Berga hade koll på dem sedan tidigare, innan jag kom.

Utöver den nämnda trion så provtränar RM:s unga ytterback Alvin Gustafsson med division 2-föreningen.

Hur bra koll har du på det öländska talangnätet?

– Helt okej. Det finns folk som har bättre koll. Men har man spelat någon match och någon PAIF-cup på Öland så har man lite kunskap i alla fall.

Kan vi förvänta oss en öländsk koloni på Bergavik framöver?

– Nej, det är inget aktivt arbete. Det finns gott om Kalmarspelare också, säger Robin Hillström.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons