Annons

Öländskt SM–guld efter dramatik

Efter två dagars spel i SM i Bowls, tvåmanna, hamnade till slut två Borgholmslag i final mot varandra.
– Finalen höll väldigt hög klass och spänningen var hög i lokalen, det stod åtta lika mellan de båda lagen innan sista rullet, säger Bengt Johansson som är förbundskapten.
Bowls • Publicerad 9 april 2018
Ingvar Nelson släpper iväg sitt klot. Han och Christer Nilsson förlorade inte en enda match.
Ingvar Nelson släpper iväg sitt klot. Han och Christer Nilsson förlorade inte en enda match.Foto: Carin Svensson

Det vinnande laget, bestående av Ingvar Nelson och Christer Nilsson, utklassade det mesta längs sin väg mot toppen, även favoriterna, förra årets SM-vinnare, Fredrik Larsson och Jörgen Karlsson från Grebbestad.

– De slog ut toppspelarna från västkusten och gjorde en riktig prestation, säger Bengt Johansson.

Annons

Han säger att de i klubben tycker det är väldigt roligt att resultaten nu börjar komma, de har kämpat i många år.

– Jerry Nilsson, David Samson och Rune Karlsson vann SM i tremanna i Jönköping i januari och så nu det här, vi har lyckats erövra titlar över till den här kanten och det är vi stolta för, säger han.

Helgens spel var väldigt jämnt och spelarna höll alla en hög nivå. Av de totalt 26 lag som möttes i “Borgholms bowls arena” (Borgholms tennishall) blev det i slutänden tre Borgholmslag och ett Grebbestadlag på de övre placeringarna.

Nu laddar de om och tar sikte på nya topptävlingar under året, som Nordiska mästerskapen i Norge i början av juni, Singel-SM i Borgholm i oktober och landskamp mot Norge i januari nästa år. Nästa VM spelas först 2020 och går då i Belgien.

Christer Nilsson är helt koncentrerad på sitt kommande rull i SM i Bowls som klubben arrangerade under helgen som gick. Christer och lagkompisen Ingvar Nelson blev också de som tog hem SM-guldet.
Christer Nilsson är helt koncentrerad på sitt kommande rull i SM i Bowls som klubben arrangerade under helgen som gick. Christer och lagkompisen Ingvar Nelson blev också de som tog hem SM-guldet.Foto: Carin Svensson

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons