Öländske KFF–ikonen om Rydströmpetningen

Tränaren – och ikonen – Henrik Rydström tvingas bort från Kalmar FF. Nu rasar en annan ikon – Tobbe Carlsson.
– Att göra sig av med en sådan som Henrik Rydström är otroligt korkat. Han ÄR ju Kalmar FF. Han har ett otroligt driv, kan klubben utan och innan och en mycket duktig tränare. Han vill göra avtryck och att göra sig av med en sådan otrolig resurs är så märkligt, kortsiktigt och dumt beslut, säger han till Aftonbladet.
Fotboll, allsvenskan. • Publicerad 19 november 2018
Tobbe Carlsson och Henrik Rydström var länge något av ett radarpar i Kalmar FF –  bilden från 2007.
Tobbe Carlsson och Henrik Rydström var länge något av ett radarpar i Kalmar FF – bilden från 2007.

Kalmar gick på söndagskvällen ut med att de inte att kommer att förlänga kontraktet med Henrik Rydström när det går ut vid årsskiftet 31 december 2018. Ett beslut som har upprört både fans och experter.

– Det är bara ett så konstigt beslut. Inte för att Henke är mediekillen som snackar mycket, utan för att han kan fotboll och har det rätta drivet. Han hade varit jätteviktig. Det här är inte bra för KFF – jag tror att de har bitit sig i svansen, säger ölänningen Tobias Carlsson till Aftonbladet.

Han och Henrik Rydström var ett radarpar under många, med SM–guldet 2008 som höjdpunkt.

– Rydström har gjort ett jättebra jobb som assisterande tränare och fick hoppa in som huvudtränare när Nanne blev sjukskriven. Resultaten har inte varit på topp, men prestationerna har varit bra. Ändå får han lämna. Det är helt sjukt. Man kan inte bedöma honom på bara ett par månaders arbete. Han har ju tagit upp så många unga spelare i a-laget och har tillsammans med Jens Nilsson format ungdomarna i akademin.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.