Annons

Öländska rekordet i farozonen

2018 slog Fredrik Henning det inofficiella, öländska rekordet i Vätternrundan.
Ett år senare kan det få en ny ägare i form av klubbkamraten Carl-Johan Ekelund.
– Det är ingenting jag tänker på, men det är klart att det vore en kul grej, säger Borgholm CK-cyklisten.
Cykling, Vätternrundan • Publicerad 14 juni 2019
Borgholm CK:s Carl-Johan Ekelund är en av flera ölänningar som cyklar Vätternrundan i helgen.
Borgholm CK:s Carl-Johan Ekelund är en av flera ölänningar som cyklar Vätternrundan i helgen.Foto: Fredrik Henning

Flera ölänningar cyklar klassikerloppet Vätternrundan under fredag och lördag. Den uppdelade starten i världens största lopp i motionscykling pågår från fredag kväll tills mitt på dagen under lördagen.

Tillsammans med Victor Gunnarsson så är Borgholms CK:s Carl-Johan Ekelund den ölänning som troligtvis kommer avverka de 30 milen på snabbast tid. Båda kör årets lopp för Team Mustasch, som uppmärksammar mustaschkampen och forskningen kring prostatacancer.

Annons

– Målsättningen i år är under sju timmar, säger Carl-Johan Ekelund.

Han cyklade förra årets lopp för Skoda Cykling Team. Då tog sig 42-åringen runt på tiden 7.29. Team Mustasch är en blandning av proffscyklister och motionärer. Ekelund lyckades få en plats via ansökan.

Förra året cyklade klubbkamraten Fredrik Henning för samma gäng och lyckade slå det inofficiella, öländska rekordet som numera lyder 6.48. Nu ligger det rekordet rejält i farozonen.

– Det är ingenting jag tänker på, men det är klart att det vore en kul grej att slå rekordet. Målet är att komma runt med gruppen under sju timmar. Väderförutsättningarna ser väldigt bra ut just nu. Det finns inget att skylla på, säger Ekelund på torsdagen.

Hur är formen?

– Den är god. Jag har kunnat träna på bra.

Carl-Johan Ekelunds ”SUB 7”-gäng startar klockan tolv på lördagen. Från Borgholms CK kör också Markus von Zweigbergk i en ”SUB 9”-grupp.

Alla deltagare har dock inte förmånen att få starta i dagsljus. Färjestadens Motion är på plats i Motala med ett gäng som siktar på att ta sig runt under 9.30, vilket ger en snittid på 33 km/h.

Starttid? Klockan 03.14, natten mot lördag.

I föreningens trupp finns bland annat gruppledaren och föreningens ordförande, Tomas Larsson, som cyklat Vätternrundan varje år sedan 1976. Helgens lopp blir hans 44:e i ordningen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons