Annons

Öländska profilerna – så går det i fotbolls–VM

Nedräkningen är igång på allvar. ÖB–sporten tar nu reda på hur fotbolls–VM slutar och de finaste minnena från turneringen enligt ett massivt gäng med öländska idrottsprofiler.
Fotboll, VM • Publicerad 14 juni 2018
Ted Kvernmo.
Ted Kvernmo.

Ted Kvernmo, FBC Kalmarsund

Annons

1 – Tror vi tar oss till åttondelen, med lite tur kan vi vinna där också!

2 – Om inte Brasilien vinner så blir det Panama, då kommer dom att vinna på ett mål som aldrig görs, och spelarna som inte är på planen kommer att ha en avgörande roll!

3 – Kenneth Anderssons nickmål i kvarten mot Rumänien! Min äldsta dotter var nyfödd, frun och jag låg och tittade på matchen på övervåningen denna stekheta midsommarafton, när målet kom, snubblade jag ner för trappen, ut på gräsmattan, skrek som en galning där ute för att inte väcka den nyfödda! Det var ju tur att det inte fanns en brunstig älg i närheten, vete tusan hur det hade gått!

Wilma Abramsson.
Wilma Abramsson.

Wilma Abramsson, RM IF

1 – Givetvis måste jag tro på att Sverige tar sig vidare i gruppen! Troligtvis på en andraplats. Efter det ryker vi nog mot brassarna i en åttondelsfinal.

2 – I finalen ser vi nog ett fint spelande Tyskland mot ett snäppet vassare Brasilien som sedan tar hem VM-guldet.

3 – Snyggaste målet måste jag nog säga är James Rodriguez volleymål mot Uruguay år 2014, det var världsklass.

"Adde” Johansson.
"Adde” Johansson.

Andreas ”Adde” Johansson, SSG IF

1 – En tredjeplats i gruppen är vad jag tror. Med lite flyt kanske Sverige kan ta någon poäng till och slåss om andraplatsen men för att det ens ska vara möjligt måste först Toivonen ut.

2 – Belgien tar hem det. Världsspelare över hela planen samtidigt som de har spelarna som kan avgöra tighta matcher. Låter ungefär som BIBK:EN för ett par år sedan med mig och Adam i spetsen.

Annons

3 – Anders Svenssons frisparksmål mot Argentina 2002 är det första som dyker upp i huvudet. Vackert och mäktigt. Kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde vid målet då jag var åtta år då. Men vet att jag strax därefter gick ut och övade frisparkar med min gamla vapendragare David Eriksson. Jag överglänste honom och efter det fick han smeknamnet Tobias Linderoth och jag Anders Svensson.

Mikael Tornemo.
Mikael Tornemo.

Mikael Tornemo, BK Fåken

1 – Sverige tar sig vidare från gruppen tack vare sin starka defensiv, det som fäller dom i slutspelet är deras svaga offensiv. 1-0, 0-0, 0-0 i gruppen.

2 – Har man någon gång varit i Rio och sett ett derby mellan rioklubbarna Flamenco - Vasco da Gama då är det svårt att inte tro och hoppas på Brasilien varje VM .

3 – I VM 1982 hade Brasilien ett lag alla älskade och Eders dynamitfrispark från ja som man minns det då halva planen glömmer man aldrig, Zico kunde peta in returen, sedan var det nog bara att byta boll och ribba. Efter matchen var det bara att gå hem till Thomsson (Andreas) och öva, där körde vi VM hela somrarna, haha.

David Slättman.
David Slättman.

David Slättman, före detta medarbetare på ÖB–sporten, Twitter-profil

1 – Jag tror Sverige kommer till kvartsfinal, ett starkt kollektiv i 4-4-2 som kommer överraska.

2 – Jag tror Spanien vinner eller Tyskland. Det får bli Spanien!

Annons

3 – Mitt favoritmål i fotbolls-VM är Tomas Brolins frisparksmål mot Rumänien. Jag minns det som igår. Sommaren var varm år 1994 och jag var hos goda vänner till min familj och kollade ute i hängmattan med vänners familj och andra familjer. En sommarnatt man aldrig glömmer.

Marcus Stark.
Marcus Stark.

Marcus Stark, Böda/Högby

1 – Nyckelmatchen för Sverige blir ju mot Sydkorea. Vinner de den går de vidare. Sen är det en tuff åttondel men tippar med hjärtat och säger att Sverige åker ut i kvarten.

2 – Spanien som har en stark och spelskicklig elva.

3 – Här kommer hjärtat igen, säger Henke Larssons nick mot Bulgarien.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons