Annons

Öländska experttipsen – Sverige går vidare i Fotbolls–VM

Panelen med öländska fotbollsprofiler är eniga. Sverige går vidare i VM – här är tipsen inför Mexikomatchen.
Publicerad 27 juni 2018
Rasmus Sjöstedt.
Rasmus Sjöstedt.

Rasmus Sjöstedt, Hapoel Haifa – före detta Färjestadens GoIF

– Jag tror på positivt resultat, att Sverige vinner med 2–0, på grund av deras omställningsspel och kanske att Mexiko vilar lite spelare. Lustig gör ett mål och Claesson det andra.

Roger "Ragge" Nilsson.
Roger "Ragge" Nilsson.
Annons

Roger ”Ragge” Nilsson, Böda/Högby

– Mexiko har överraskat på mig, de är riktigt duktiga. Innerst inne tror jag att det blir jävligt tufft men jag måste tro på Sverige. Jag säger vinst med 1–0. Forsberg gör målet, det är dags att han kliver fram, han har varit en doldis än så länge

Felicia Waller.
Felicia Waller.

Felicia Waller, Glömminge-Algutsrums IF

– Jag tror att Sverige kan överraska när det väl gäller. De brukar överraska när man har tappat hoppet. Jag tror på 2–0 till Sverige och Toivonen blir målskytt kanske... Vi kör båda målen på honom.

Jacob Petersson.
Jacob Petersson.

Jacob ”Jacke” Petersson, Älmeboda/Linneryd – IFK Borgholm

– 1–0 till Sverige. Jag brukar vara negativ men nu är jag hoppfull och tror på bragden, vi har slagit bättre lag på vägen hit. Mikael Lustig gör målet, han såg fin ut senast och nu är han sådär go och förbannad som bara han kan vara.

Kenneth Alfredsson
Kenneth Alfredsson

Kenneth Alfredsson, SSG IF

– Det lär bli tufft. De är ganska snabba mexikanarna och det är lite orörligt i svenska försvaret ibland tycker man. Förhoppningar har man väl alltid om vinst och tippar man med hjärtat så blir det vinst med 2–1 för Sverige. Hjärnan säger förlust med 0–2. Men huvudtipset är vinst med 2–1. Målskytt? Vi har inte så många att välja på... Det är väl dags för Berg att lyckas.

Anna Nyman.
Anna Nyman.
Annons

Anna Nyman, IFK Borgholm

– 1–0, Kiese Thelin hoppar in och avgör. Men sedan åker de ut i åttondelsfinal. Man måste ju hoppas på det egna lag men klart att det blir jättetufft, vi får väl se hur de återhämtat sig från Tysklandsmatchen.

Tom Karlsson.
Tom Karlsson.

Tom Karlsson, Mörbylånga GoIF

– Jag tror och hoppas att Sverige vinner med 2–0. Marcus Berg går in och gör två. För det sa han på radion i morse (skratt).

Lisa Malmström.
Lisa Malmström.

Lisa Malmström, Färjestadens GoIF

– Det var nog väldigt energiuttömmande på alla sätt den här förlusten mot Tyskland, så det blir lite tufft för dem att ladda om. Men samtidigt tror jag att de är så professionella och har så mycket vilja att det inte är kört. Jag tror att det blir tufft, men att vi vinner med 2–1. Forsberg gör första målet och Granqvist det andra på straff.

Johanna Nilsson.
Johanna Nilsson.

Johanna Nilsson, Persnäs AIF

– Sverige vinner med 1–0 och går vidare. Toivonen ser till att göra mål igen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons